Idrottsnutrition från teori till praktik
15 högskolepoäng.
Deltid 50%.
Denna kurs riktar sig till dig som har en god grund inom fysiologi och nutrition men vill ta dina kunskaper till nästa nivå. Vi erbjuder en distanskurs på engelska, med inslag av intressanta och lärorika praktiska inslag, där ett brett och kompetent lärarlag bidrar till avancerade kunskaper inom hela spektrat av Idrottsnutrition.
Höstterminen 2024
Anmälan stängd
Utbildningsnivå
Avancerad nivå
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dagtid
Undervisningsform
Distans (campus)
Start
Höst 2024, vecka 36
Obligatoriska sammankomster
9
Undervisningsspråk
Engelska
Kursplan
GIH-FAIDNUKursansvarig
Marcus MobergAnmälningskod
GIH-24F26
Urvalsregler
Akademiska poäng 80%, Lottning 20%
Mer om urvalsreglerBehörighetskrav
För särskild behörighet krävs att den sökande har högskoleutbildning med ett innehåll som motsvarar 90 hp i Idrott/Idrottsvetenskap (eller examen i ämne med inriktning mot fysisk aktivitet eller medicin) varav minst 15 hp i humanbiologi (eller motsvarande).
Om kursen
Syftet med denna kurs är att du, med akademiska förkunskaper inom fysiologi och nutrition, skall erhålla en avancerad och bred kunskap kring teori och praktik inom Idrottsnutrition. Detta är värdefullt både för dig som vill arbeta med nutritionscoachning för elitidrottare och elitmotionärer, oavsett ålder, eller ämnar arbete med forskning- och utveckling inom området.
Kursen ger exempelvis avancerade kunskaper inom nutritionens biokemi, näringsbehov, kosttillskott, energibehov, ätstörningar, kroppsammansättning och rådgivning. Kursen ges på halvfart (50% av heltid) via onlineundervisning som genomförs på distans och till stor del i egen takt. Kursen erbjuder även nio heldagar på plats på GIH, utspridda över terminen, där fokus ligger på praktik inom kroppsammansättning, metabolism och kostrådgivning.
Gör kursen bättre
Som student har du möjlighet att ta en aktiv del i arbetet med att utveckla våra utbildningar. Läs mer om GIH:s kvalitetsarbete och ta del av aktuella kurs- och programutvärderingar.