Sara Hoy

Projektassistent

Sara Hoy
E-post sara.hoy@gih.se
Telefon 08 120 538 47
Adress Box 5626, 114 86 Stockholm
Besöksadress Lidingövägen 1
Rum 1366
 • Akademisk titel

  MSc

 • Tillhör

  Enheten Fysisk aktivitet och hälsa

 • Kompetensprofil

  Folkhälsa, inriktning fysisk aktivitet, Hälsolära, Praktiknära forskning

 • Forskningsintressen

  Mitt stora intresse ligger inom det tvärvetenskapliga forskningsfältet, och mellan det epidemiologiska grupperspektivet och det individuella. Gärna där folkhälso- och idrottsvetenskap möts.

  Under 2018/2019 har jag arbetat på Centrum för Psykiatriforskning/Karolinska Institutet inom forskningsprojektet FitForChange som studerar yoga och konditionsträning för alkoholbrukssyndrom.

  Sedan 2019 jobbar jag inom projektet "Fysisk aktivitet och hjärnhälsa" delprojekt 2 "Aktivitetsbaserade kontor - implementering och utvärdering av det aktivitetsbaserade kontoret." på GIH.

Övrigt

Hälsa och rörelse har alltid varit ett intresse hos mig så länge jag kan minnas. Min bakgrund har jag inom dans och hästsport, men jag har alltid haft ett nyfiket sinne och velat testa på det mesta.

De senaste åren har jag framförallt ägnat mig åt yoga; både egen praktik och undervisning men även att studera ämnet från ett vetenskapligt perspektiv.

Mitt forskningsintresse och passion för yoga möts i populärvetenskapliga texter jag skriver i flera forum, bland annat boken "Yoga, vetenskap och fakta - därför fungerar det" publicerad av Bonnier Fakta.

Fler profiler