Fri träning på GIH är inställt vårterminen 2020

All ledarledd "fri träning" samt hälsoprojektträning för seniorer på GIH är inställd för att minska coronavirusets spridning. Detsamma gäller för hälsoprojektsträning för seniorer i Solna och Lidingö.

På fredagar klockan 11:45-12:45 har alla seniorer möjlighet att träna i hemmet online via internet med Sara och Cassandra. Gå in på facebook-gruppen "Aktivitetskompaniet" och se Sara Petersons och Cassandra Spoonbergs live-träning.

På GIH:s hälsopedagogprogram ska studenterna bland annat öka sin kunskap om fysisk aktivitet och träning för vuxna. Därför organiserar vi både regelbundna motionspass och träningsgrupper som studenterna organiserar själva i form av projektarbeten.

Fri träning erbjuds både på höst- och vårterminerna. Under första delen av terminen leder Lena Gejke styrketräningen samt motionsgymnastiken. Sedan fortsätter studenter att leda träningsgrupperna som en del i deras undervisning i hälsa. Träningen är helt avgiftsfri.

Välkommen önskar vi som ansvarar för projektet,

  • Eva Andersson - docent, med dr, läkare, idrottslärare
  • Lena Gejke - ansvarig för aktiviteterna, handledare
  • Kristjan Oddsson - adjunkt, naprapat, idrottslärare

Fri träning vt 2020

Observera - All ledarledd "fri träning" samt hälsoprojektträning för seniorer på GIH är inställd för att minska coronavirusets spridning. Detsamma gäller för hälsoprojektsträning för seniorer i Solna och Lidingö.

 Tid Aktivitet med
måndag
11.45-12.45
inställt Cecilia Stålman
onsdag
09.45-10.45
inställt Jonina Oddsson
onsdag
10.45-11.45
inställt Jonina Oddsson
onsdag
11.45-12.45
inställt Jonina Oddsson
fredag
10-11
inställt Gästlärare 
fredag
11-12
inställt Gästlärare
fredag
11.45-12.45

inställt

Om du ändå vill vara fysiskt aktiv hemma vía internet online med Sara och Cassandra kan du gå in på facebookgruppen "Aktivitetskompaniet"

Sara och Cassandra

Ingen vattengymnastik.

Vem kan delta?

Om du är frisk, har någon kronisk folksjukdom, krämpa eller åldersrelaterad förändring och har rekommenderats av läkare att motionera är du välkommen att delta. Vi räknar med att du är någonstans mellan 18 och 100 år. Om du är osäker på att träning är hälsosamt för dig ta kontakt med din läkare för en hälsokontroll och rådgivning och ta med dig ett intyg till oss som visar i vilken grad du kan delta.

Får alla deltagare plats i någon grupp?

Maximalt 200 personer kommer att få möjlighet att delta i träningspassen.

Viktigt med träningen

Träningen som du deltar i eller anmäler ditt intresse för att delta i är en del av studenternas utbildning. Det innebär att studenter kommer att:

  • observera träningsgruppen
  • intervjua deltagare
  • prova på att leda en del av träningspassen

Det är viktigt att du kan delta på dessa premisser.

Anmälan

Anmälan sker genom att du kommer till träningen och anmäler ditt intresse. Alla är välkomna till alla pass i mån av plats.

Hitta hit

Träningen genomförs på GIH som ligger bakom Stockholms Stadion. Stadions tunnelbana och Östra station är närmaste T-banehållplatser. Läs på sidan Kontakta oss för närmare vägbeskrivning.

När du står framför GIH:s huvudingång gå till vänster mot tennisbanorna. Strax innan du når tennisbanorna finns idrottsentrén till höger som du går in i. Omklädningsrum för kvinnor finns till höger, omklädningsrum för män finns till vänster.

Gymmet/styrketräningssalen: Gå ner för trappan rakt fram i idrottsentrén. Tag korridoren till höger så långt det går och sedan vänster genom en glasdörr så är du framme.

Gymnastiksal 1: Tag höger direkt i idrottsentrén och en halvtrappa upp till första dörren på höger sida.

Dansstudion: Gå rakt fram i idrottsentrén. Tag till höger i skåphallen så långt det går och sedan vänster genom en glasdörr så är du framme.

Adress till denna sida: www.gih.se/fritraning