Studentintervjuer

Ta del av intervjuerna där de studenter som valt att studera vid GIH:s olika program är intervjuade.

Ämneslärarprogrammet

Här kan du läsa om de studenter som går ämneslärarprogrammet, kompletterande pedagogisk utbildning, vill arbeta som grundlärare på fritidshem inriktning idrott och hälsa samt reportage från lektioner som ingår i dessa program.

Bild på Jill AnglebornIntervju med Jill Angleborn

– Samhället behöver mer rörelseglädje och alla barn behöver en mer lustfylld skoldag under hela dagen. GIH ger oss fantastiska kunskapsnycklar för att få med alla elever, säger Jill Angleborn som valt  Idrott och hälsa vid GIH för att komplettera sin utbildning.

Läs intervjun med Jill Angleborn 

Intervju med Moustafa DakikBild på Moustafa Dakik

Fotbollen räddade Moustafa Dakiks liv. Efter att ha arbetat som lärare och fritidspedagog insåg han att han även ville undervisa i idrott och hälsa. Läs om hur han kompletterat sin utbildning med KPU, hur han ser fram emot att ta examen och hur han ser på sitt kommande bröllop.

Läs intervjun med Moustafa Dakik.

Bild på Jorun FalchIntervju med Jorun Falch

Intresset för att arbeta som lärare i idrott och hälsa började när Jorun Falch tränade barn och ungdomar i badminton. Dessutom kände hon några som går ämneslärarprogrammet och alla berättade hur roligt och givande det var att studera vid GIH.
Läs intervjun med Jorun Falch

Intervju med Martin Segerlund

Bild på Martin SegerlundMartin Segerlund går tredje året på ämneslärarprogrammet och anledningen till att han valde detta program är att han alltid varit intresserad av idrott och ledarskap.

Läs intervjun med Martin Segerlund  

Hälsopedagogprogrammet

Här kan du läsa om de studenter som går hälsopedagogprogrammet, deras synpunkter och upplevelser av sina studier vid GIH.  

Bild på Lisa SvärlingFilm med Lisa och Josefine

De två studenterna har i sitt examensarbete valt att starta en träningsgrupp med studenter från Stockholms universitet och KTH. Dessa har tränats tre gånger i veckan i sex veckor och testats både innan och efter träningsperioden. I filmen berättar både studenterna och deltagarna om hur de ser på examensarbetet. För att se filmen ska du antingen klicka på bilden till höger eller på länken nedan.

Film om examensarbetet 

Intervju med Mia Wik

Bild på Mia WikAnledningen till att Mia Wik valde att börja studera på hälsopedagog-programmet är att hon vill hjälpa människor att förändra sin livsstil. Hon är en före detta makeupartist som fortfarande har intresse för det estetiska.
– Med både kost, näring och träning vill jag bidra till att fler mår bra. Jag är intresserad av det estetiska och det är min förhoppning att jag i framtiden kan kombinera det konstnärliga med det hälsosamma.

Läs intervjun med Mia Wik

Intervju med Adam El Mallah

Bild på Adam ElmaNär John Guidetti efter slutspelsmatchen i EM mot Danmark myntade orden: "Vi är bäst i Norden. Nu ska vi spela EM-final. Alla andra kan gå hem." gjorde Adam en låt utifrån dessa citat.
– Efter tre dagar på Facebook hade den 50 000 visningar och på Spotify kom den på andra plats över Sveriges mest delade låtar.
Förutom sin kärlek till musik går Adam hälsopedagogprogrammet vid GIH.
– Det var självklart för mig då jag är sportintresserad och jag ville börja studera på GIH. Här har ju de flesta landslagsledare gått!

Läs intervjun med Adam El Mallah

Bild på Rasmus Båveryd och Philippe AfolaIntervju med Rasmus Båverud

Rasmus Båverud valde hälsopedagoprogrammet för att han vill arbeta med hälsofrågor.
– Det spelar ingen roll om jag arbetar på ett gym, ett sjukhus eller en arbetsplats bara jag trivs med mitt jobb och kan övertyga andra att leva ett mer hälsosamt liv.

Läs intervjun med Rasmus Båverud

Tränarprogrammet

Tränarprogrammet riktar sig till dig som vill satsa på en tränarkarriär med möjlighet till akademisk examen inom området. Många förbundskaptener och tränare av olika idrotter - både på elit- och amatörnivå - har valt att gå tränarprogrammet. Läs om hur dessa studenter har resonerat inför sina val av program.

Intervju med Sara Fryklund

Bild på Sara FryklundSara Fryklund utbildade sig först till brandman, men drömyrket var polis. En cykelolycka medförde att hon tittade sig om efter en annan utbildning och fastnade för tränarprogrammet vid GIH. Här får du även veta varför hon har en tatuering på underarmen där det står ”Tro, hopp och kärlek”.  

Läs intervjun med Sara Fryklund

Sport Management-programmet

Sport Management är ett samarbete där studenterna studerar idrottsvetenskap på GIH och ekonomi på Södertörns högskola.

Intervju med Anja Falch

Bild på Anja FalckAnja Falck har i hela sitt liv varit sportintresserad och särskilt av fotboll. Hon har tidigare spelat och är nu tränare för flickor 01 i IFK Lidingö Fotbollsklubb. Anja vill gärna fortsätta som tränare i framtiden, men eftersom hon vill utveckla och påverka fotbollen kom hon fram till att Sport Management skulle passa henne bäst.

Läs intervjun med Anja Falch