Intervjuer med studenter - Hälsopedagogprogrammet

Här kan du läsa om de studenter som går hälsopedagogprogrammet, deras synpunkter och upplevelser av sina studier vid GIH.

Intervju med Vladimir SavecsBild på Vladimir Savecs

Vladimir Savecs arbetar idag på en psykiatrisk mottagning i Upplands Väsby. Hans uppdrag är att ta emot patienter och vägleda dem så att de förändrar sina levnadsvanor.
– I mitt yrke har jag stor nytta av min utbildning som forskningsmetodik, folkhälsa, beteende-, kost- och idrottsvetenskap. Även kursen i ledarskap när jag dagligen arbetar med att möta och känna av människor.

Intervju med Vladimir Savecs

Bild på Lisa SvärtlingFilm med Lisa och Josefine

Lisa Svärtling och Josefin Casperson har i sitt examensarbete valt att starta en träningsgrupp med studenter från Stockholms universitet och KTH. Dessa har tränats tre gånger i veckan i sex veckor och testats både innan och efter träningsperioden. I filmen berättar både studenterna och deltagarna om hur de ser på examensarbetet.

Film om examensarbetet 

Intervju med Mia Wik

Bild på Mia WikAnledningen till att Mia Wik valde att börja studera på hälsopedagog-programmet är att hon vill hjälpa människor att förändra sin livsstil. Hon är en före detta makeupartist som fortfarande har intresse för det estetiska.
– Med både kost, näring och träning vill jag bidra till att fler mår bra. Jag är intresserad av det estetiska och det är min förhoppning att jag i framtiden kan kombinera det konstnärliga med det hälsosamma.

Läs intervjun med Mia Wik

Intervju med Adam El Mallah

Bild på Adam ElmaNär John Guidetti efter slutspelsmatchen i EM mot Danmark myntade orden: "Vi är bäst i Norden. Nu ska vi spela EM-final. Alla andra kan gå hem." gjorde Adam en låt utifrån dessa citat.
– Efter tre dagar på Facebook hade den 50 000 visningar och på Spotify kom den på andra plats över Sveriges mest delade låtar.
Förutom sin kärlek till musik går Adam hälsopedagogprogrammet vid GIH.
– Det var självklart för mig då jag är sportintresserad och jag ville börja studera på GIH. Här har ju de flesta landslagsledare gått!

Läs hela intervjun med Adam El Mallah

Intervju med studenterBild på studenter

Rasmus Båverud valde hälsopedagoprogrammet för att han vill arbeta med hälsofrågor.
– Det spelar ingen roll om jag arbetar på ett gym, ett sjukhus eller en arbetsplats bara jag trivs med mitt jobb och kan övertyga andra att leva ett mer hälsosamt liv.

Läs intervjun med Rasmus Båverud