Intervjuer med studenter - Ämneslärarprogrammen

Här kan du läsa om studenter som går ämneslärar-programmet, kompletterande pedagogisk utbildning, vill arbeta som grundlärare på fritidshem inriktning idrott och hälsa samt reportage från lektioner som ingår i dessa program.

Intervju med Lisa RingBild på Lisa Ring

Samtidigt som Lisa Ring studerar tränar och tävlar hon i löpning. Hon har hittills vunnit SM-guld i 10 och 100 kilometer samt SM-silver i Maraton. Enligt Lisa är det en framgångsfaktor att ha skolan vid sidan om sin satsning då hon träffar människor, får lära sig saker och känner inte samma press i idrottandet. Ta del av hennes film om hur hon lyckas både tävla och studera samtidigt.

Ta del av filmen med Lisa Ring

Intervju med Jill Angleborn

Bild på Jill Angleborn

– Samhället behöver mer rörelseglädje och alla barn behöver en mer lustfylld skoldag under hela dagen. GIH ger oss fantastiska kunskapsnycklar för att få med alla elever, säger Jill Angleborn som valt  Idrott och hälsa vid GIH för att komplettera sin utbildning.

Läs hela intervjun med Jill Angleborn 

Intervju med Moustafa DakikBild på Moustafa Dakik

Fotbollen räddade Moustafa Dakiks liv. Läs om hur han kompletterat sin utbildning med KPU, hur han ser fram emot att ta examen och hur han ser på sitt kommande bröllop.

Läs intervjun med Moustafa Dakik.

   
Intervju med studenten Jorun FalchBild på Jorun Falch

Intresset för att arbeta som lärare i idrott och hälsa började när Jorun Falch tränade barn och ungdomar i badminton. Dessutom kände hon några som går ämneslärarprogrammet och alla berättade hur roligt och givande det var att studera vid GIH.
Läs om Jorun Falchs studier vid GIH


       
Intervju med studenten Martin SegerlundBild på Martin Segerlund

Martin Segerlund går ämneslärarprogrammet. Anledningen till att han valde detta program är att han alltid varit intresserad av idrott och ledarskap.

Läs intervjun med Martin Segerlund  


         
         
Äventyrspedagogik för studenter vid ämneslärarprogrammet

Bild från hinderbananÄventyrspedagogik ingår i flera program och är en spännande och annorlunda lektion. I gymnastiksalen byggs det slussar, sankmark, tunnlar, stup med hängbroar och en klättervägg med hjälp av befintlig utrustning.

Ta del av reportaget om lektionen inom äventyrspedagogik.