Intervju med lärare Ingemar Linnéll

Bild på Ingemar LinnéllIngemar Linnéll är en av GIH-lärarna i det nystartade Sport Management-programmet. Han tog sin gymnastiklärarexamen på GIH 1980 och har sedan dess haft en framgångsrik karriär som aktiv handbollsspelare på elitnivå och förbundskapten för herrlandslaget i handboll mellan åren 2004 och 2008. Ingemar kommer att undervisa i ledarskap.

- Det är tydligt att idrott och ekonomi är en bra kombination. Alla sportbilagor i tidningar ökar och arenor byggs. Min roll som lärare blir att förmedla hur man tar sig an kopplingen mellan idrott och business. 

Varför har du valt att vara lärare?

- GIH är en häftig skola där man kan utbilda sig och samtidigt ha en karriär inom idrotten. GIH har alltid legat mig varmt om hjärtat.

Vad anser du om den nya Sport Management-utbildningen?

- Det är bra en utbildning som ligger i tiden och det är även bra med en sportslig inriktning på en ekonomiutbildning. Det är tydligt att ledare på elitnivå har ett ansvar gentemot förbund och förening. Se på hur många elitlag som tampas med sin ekonomi. Många av dessa ledare skulle behöva komplettera sin utbildning inom ekonomi.

Hur kan du bidra som lärare?

- Jag har hela mitt arbetsliv arbetat med ledarskap inom skola och Idrott. Min erfarenhet som förbundskapten för det svenska handbollslandslaget, chefstränare och sportschef för det danska laget KIF Kolding bidrar också till min kompetens. Dessutom har jag själv varit student på GIH...