Intervju med Anja Falch

Bild på Anja FalckAnja Falck har i hela sitt liv varit sportintresserad och särskilt av fotboll. Hon har tidigare spelat och är nu tränare för flickor 01 i IFK Lidingö Fotbollsklubb. Anja vill gärna fortsätta som tränare i framtiden, men eftersom hon vill utveckla och påverka fotbollen kom hon fram till att Sport Management skulle passa henne bäst.

– Först var jag intresserad av att gå tränarprogrammet, men det kändes smart att även studera företagsekonomi för att få en bred utbildning. Min förhoppning är att det ökar mina möjligheter att välja på fler och olika yrken i framtiden.

Anledningen till att Anja valde att söka in till Sport Manemgent var att hon vill vara med och utveckla fotbollen.
– Det passar mig bättre då jag kan få utlopp för min kreativitet.

Samarbete med Södertörns högskola

Sport Management är ett samarbete mellan GIH och Södertörns högskola som innebär att man läser kurser på båda skolorna. Detta samarbete passar Anja perfekt då hon gillar omväxlingar.

En stor del av sitt liv har Anja ägnat åt Djurgården – både inom fotboll och hockey. Anja brinner för supporterkulturen och blev nyligen inbjuden till att delta i att utveckla Djurgårdens värdegrund.

– Jag har haft säsongskort sedan 2003 och det är ofta bra stämning och underhållning på matcherna. Jag vill fortsätta kämpa för att tjejerna ska ha en naturlig del på läktaren och i supporterkulturen. Dessutom vill jag jobba för att uppmärksamma den positiva läktarkulturen och motverka den mörka baksidan som tyvärr ibland uppstår i samband med fotboll.