Filmer om GIH:s utbildningar

Filmer om GIH:s verksamhet och utbildningar

Klicka på bilderna för att starta filmerna.

Klicka på bilden för att starta filmen

Här får du information om GIH:s tre viktiga uppgifter – utbildning, forskning och samverkan.

Film om ämneslärarprogrammet

Klicka på bilden för att starta filmen

Ta del av studenter och medarbetare som berättar om hur det är att studera till ämneslärare vid GIH. Utbildningsledaren informerar om utbildningens olika delar. Studenter berättar den stämning, känsla av sammanhang och gemenskap som finns på skolan. Dessutom får du nöjet att som idrottslärare att lära och utveckla barn och ungdomar i skolor.

Film om Riksidrottsuniversitetet

Klicka på bilden för att starta filmen

Lisa Ring studerar vid GIH och är en framgångsrik löperska. Hon är RIU-student vilket medför att hon kan satsa på både löpning och akademiska studier. Det innebär att studierna anpassas så att hon lättare kan fokusera på träning och tävling. Om du är elitidrottare - gör som Lisa Ring och sök till Riksidrottsuniversitetet!

Filmer om hälsopedagogprogrammet

Klicka på bilden för att starta filmen

Lisa Svärtling och Josefin Casperson studerar vid Hälsopedagogprogrammet. De har i sitt examensprojekt valt att starta en träningsgrupp med studenter från Stockholms universitet och KTH. Denna grupp tränas tre gånger i veckan i sex veckor och de utför tester i början och i slutet av träningsperioden. 

Klicka på bilden för att starta filmen

Sara Petersson och Cassandra Spoonberg berättar om Lotsmottagning och Hälsoprojektet. En hälsopedagogs uppgift är att öka hälsa och förebygga ohälsa. Hälsopedagoger kan ha olika yrkesverksamheter från motiverande samtal, personliga tränare till att leda fysisk aktivitet och övrigt hälsoarbete. Se de olika filmklippen om vad du kan arbeta med som hälsopedagog.

Klicka på bilden för att starta filmen

Hälsoprojektet vänder sig till aktiva seniorer och är en del av hälsopedagogprogrammets undervisning. Ta del av Inga-Lills, Alices, Bosses, Ann-Louises, Olas och Brittas berättelser om varför de tränar i Hälsoprojektet. Under två månader deltar de två gånger i veckan på GIH på olika fysiska aktiviteter som till exempel styrketräning, motionsgympa. Dessa träningspass ansvar studenter vid hälsopedagogprogrammet för.

Film om GIH-andan

Klicka på bilden för att starta filmen

Vad är GIH-andan? Många pratar om den men den är svår att förklara. Här berättar studenter som läser till idrottslärare om den speciella stämning som finns på GIH. "Den bara är där och osar i väggarna". Redan vid insparken byggs denna gemenskap och tillhörighet.

Filmer från studenter

Klicka på bilden för att starta filmen 

"Det var som att komma hem". Anna Wåhlin berättar om känslan hon fick första dagen på GIH.

Klicka på bilden för att starta filmen

Under gymnasiet var Philip Lundell framgångsrik. Han sprang fort och fick bra resultat på tester, men han tyckte det borde vara mer än så... När han kom till GIH berättade den första föreläsaren att på GIH är det inte hur långt vi kastat utan det är själva rörelsen som studeras.

Se fler filmer om GIH:s samverkan.