Vanliga frågor om medlemskap

Nedan presenteras några vanliga frågor som brukar uppstå i samband med medlemskap i studentkåren.

Har du ändå inte fått svar på dina frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på kårens startsida.
  

Varför har jag inte fått min avi för att betala kåravgiften denna termin?

Din avi har troligtvis hamnat på studentkårens kansli. Det beror troligtvis på att du har flyttat och inte adressändrat hos GIH:s utbildningsavdelning. Membit (som skickar ut avierna) får studentadresserna från GIH och tyvärr hämtar inte GIH uppgifterna från folkbokföringen, utan du själv måste se till att de har din nuvarande rätta adress.

 

Jag har tappat bort min avi. Kan jag få en ny?

Nej, det kan du inte men kontaktar du studentkåren kan du få ditt avinummer och pinkod för att logga in på Membit och betala ändå.

 

Jag har blivit pausad i SSSB:s bostadskö trots att jag har betalat kåravgiften. Varför?

Troligtvis har du ändrat mejladress eller någon annan av dina personuppgifter. Det är väldigt viktigt att du har samma mejl, etc. hos studentkåren som hos SSSB. Annars pausas ködagarna. Hör av dig till studentkåren för att kontrollera att dina uppgifter stämmer. Studentkåren uppdaterar sin databas över medlemmar i SSSB:s bostadskö varje vecka (varje dag i början av terminerna), så det dröjer alltid någon eller några dagar innan dina ködagar börjar ticka igen.

 

Jag har betalat nästa termins kåravgift men det syns inte hos SSSB. Varför?

Ditt nya medlemskap syns inte hos SSSB förrän det gamla har gått ut. Vill du vara på den säkra sidan och kontrollera att du har betalat, så kan du kontakta studentkåren.

 

Jag har betalat kåravgiften. Hur lång tid tar det innan jag får Mecenatkortet?

Vanligtvis cirka tre veckor. Betalar du långt före terminsstart kan det dock dröja längre än så men då gäller ditt gamla kort fortfarande. Bor du inte kvar på den angivna adressen skickas kortet till kårkansliet på GIH (plan 3 i huvudbyggnaden) och du får hämta det där. Om det händer kontaktar vi dig.

 

Jag har betalat 40 kronor för lärosäteskortet. Varför kommer det inget kort?

Har du beställt kortet eller betalat medlemsavgiften förut (och alltså finns i vårt register) kan du inte använda avin och pinkoden som skickas ut till dig vid terminsstart (eftersom den avser 175 kronor). Du får då skicka ett mejl till info@karen.gih.se och be oss makulera avin på 175 kronor och istället skapa en på 40 kronor. Har du redan fört över 40 kronor behöver du inte betala en gång till.


Varför har jag ingen SL/SJ-logga på mitt Mecenatkort?

Studentkåren, precis som många andra studentkårer, använder ett medlemshanteringssystem som heter Membit. Mecenat får tyvärr inte uppgifter om reserabatt från Membit, utan detta görs manuellt av kårkanslisten i början av varje termin. I framtiden kommer detta att fungera automatiskt och får du problem kan du alltid höra av dig till studentkåren så fixar de reserabatt och -intyg åt dig. Reserabatten syns också om du laddar ned Mecenat-appen, vilken fungerar lika väl som reseintyg hos SL/SJ. Du behöver dock aktivera dina rabatter på www.mecenat.se för att de ska synas i appen.

 

Får jag vara med på Barometern om jag inte är kårmedlem?

Ja, det får du men däremot måste du vara medlem i GIH IF. Är du medlem i studentkåren kostar det endast 25 kr att bli medlem i GIH IF och det blir du enklast genom kontant betalning i studentkårens kansli.

 

Får jag gå på pubarna om jag inte är kårmedlem?

Ja, det får du. Men det blir dyrare.

 

Får vem som helst bli medlem i studentkåren?

Ja, men de som inte studerar vid GIH blir endast så kallade stödmedlemmar eller medlemmar med reducerat medlemskap. Det innebär att man har närvaro- och yttranderätt på studentkårens årsmöte (vilket är studentkårens högsta beslutande organ) men inte rösträtt. I övrigt betalar stödmedlemmar samma avgift som vanliga medlemmar och får tillgång till samma förmåner.

 

Jag behöver ett intyg på att jag studerar eller är kårmedlem. Kan kåren hjälpa mig med det?

Absolut. Kom förbi kansliet så fixar vi ett intyg åt dig.