Arbetsmarknadsdagen 2016

Bild på delar av arrangörsgruppenÅrets Arbetsmarknadsdag blev en succé! I mässhallen var det fullt av montrar, aktiviteter, tävlingar, en scen för föreläsningar och där det delades ut goodiebags. Ansvariga för detta evenemang är en projektgrupp inom studentkåren som bestämde sig för att förbättra detta årliga projekt.
– Vi ville i ett tidigt skede revolutionera Arbetsmarknadsdagen och valde bland annat att byta namn till PHLING! som syftar på GIH:s grundare Pehr Henrik Ling. Därefter har vi lagt ner oändliga timmar på att ringa till företag och verksamheter för att få dem intresserad av att komma till GIH, säger projektledare Anja Falck.

Bild på Medleys monterOch det lyckades gruppen med! I idrottshall 1 och 2 byggdes det montrar som bildade gångar och här erbjöds olika medlemskap, anställningar, sommarjobb, smakprover, tävlingar och nya kontakter. En av deltagarna i montrarna var Bitte från Medley, ledande inom bad- och friskvårdsbranschen.

– Vi var här förra året och årets arrangemang har blivit bättre. Det har varit bra information inför dagen, bemötandet av värdarna har varit exemplariskt och det är en trevlig stämning mellan montrarna och studenterna, säger Bitte.

Kolloverksamhet med uteaktiviteterBild från Kolloverksamhetens monter

En annan som medverkade under PHLING! var Joel på Utepedagogik som är en kolloverksamhet för barn och ungdomar. Anledningen till att de medverkar är att de vill hitta studenter som kan sommarjobba på deras kolloverksamheter i Värmland.

– Fördelen med vår verksamhet är att vi ska vara utomhus så mycket som möjligt med våra barn och ungdomar för att ge dem att ha en aktiv och rolig vistelse, säger Joel.

Två studenter från hälsopedagogprogrammet lyssnar, tar broschyren och ska fundera på att söka till kollot i sommar.

Föreläsningar på scenen

På scenen var det också många aktiviteter som föreläsningar, utdelningar av goodiebags, yoga, crossfit, vinnare av tävlingar presenterades och representanter för montrarna kunde även här föra fram varför GIH:s studenter borde vara intresserade av just deras verksamhet.

Bild på när Julia hopparI SATS monter kunde deltagare även detta år tävla i vem som kan hoppa längst från stillastående. Julia var ombytt och klar och taggad!

– Jag vann förra året och vill vinna även detta år...

När GIH dokumenterade hoppet hade hon då hoppat längst och GIH hoppas att Julia med sin vinnarinstinkt vinner även detta år.

På Sunwings hotell erbjuds en mängd olika aktiviteter som innebandy, paddle, tv-spel, fotboll, dans och teater. I montern finns Kalle som vill få GIH:s studenter intresserade av att bli instruktörer till deras hotell:

– Bland era studenter finns de kvaliteter som vi söker, det vill säga aktiva ungdomar som är vana vid att leda olika grupper i olika åldrar.

Bumperfotboll och elefantridning Bild på hästridning

I Aktiv Skärgårds monter kunde man rida på antingen en häst eller en elefant och bumperfotboll. På bilden ses två studenter som i sina uppblåsbara bollar försöker knuffa varandra, vilket är en stor utmaning...

Annelie och Linnéa valde att rida på häst och elefant.

– Under tio år hade jag en egen häst, men det här är inte samma sak. Man kommer inte så långt med denna häst, säger Annelie.

Studentkårens arrangemang

GIH:s studentkår är väldigt aktiv och ansvarar för att föra fram studenternas åsikter i olika sammanhang. De är med i högskolestyrelsen, olika nämnder och arrangerar egna aktiviteter som Barometern som är en klasstävling som äger rum en gång i månaden och anordnas i olika grenar där klasser tävlar mot varandra. En gång om året arrangeras även GIH-kampen tillsammans med Örebro där det också finns en utbildning inom idrott och hälsa. Varannan gång är de i Stockholm och då väljer GIH vilka grenar som ska ingå och detsamma gäller för Örebro när GIH-kampen utspelar sig där.