Arbetsmarknadsdagen 2017

Årets Arbetsmarknadsdag ägde rum torsdagen den 23 februari i idrottshallarna. Det är GIH:s Studentkår som ansvarar för Arbetsmarknadsdagen och sedan starten år 2014 har antalet företag och sponsorer fördubblats. Förra året bytte dagen namn till PHLING! inspirerat av GIH:s grundare Pehr Henrik Ling.

PHLING! är ett utmärkt tillfälle för studenter och arbetsgivare att träffas, utbyta idéer och diskutera eventuella samarbeten och mässan är mycket uppskattad av både deltagande företag och besökande studenter. I idrottshallarna pågick en massa aktiviteter, montrar där företag och verksamheter erbjöd studentrabatter, extrajobb och praktik, seminarier och träningspass. Nedan kan du ta del av de föreläsningar som arbetsgruppen arrangerat och bilder från olika aktiviteter som ägde rum i idrottshallarna.

Pia Sundhage tipsar om hur nå framgång som ledare

Bild på Pia SundhagePia har tidigare studerat till lärare i idrott och hälsa vid GIH med inriktning specialidrott och blev utnämnd till GIH:s hedersdoktor år 2013. Hösten 2012 blev hon förbundskapten för svenska damlandslaget i fotboll och tog Sverige till ett OS-silver 2016. Innan dess var hon förbundskapten för amerikanska damlandslaget i fotboll där hon tog OS-guld 2008 och 2012. Hon vet vad det innebär att behöva prestera maximalt i såväl medgång som motgång och hur man kan göra för att hitta motivationen när den behövs som bäst.

Text och bilder från Pia Sundhages föreläsning

Teo Härén om kreativitet i sporten

Bild på Teo HärénTeo är författare och talare som föreläser om kreativitet. Teo Härén beskriver varför kreativitet är nödvändig för att lyckas och berättar om hur olika misstag och attityder har bidragit till att sporten utvecklats. På ett inspirerande, tänkvärt och roligt sätt beskriver Teo Härén hur kreativitet är nödvändigt för att lyckas.

Text och bilder från Teo Härens föreläsning

Bilder från Arbetsmarknadsdagen

Nedan finns bilder från olika aktiviteter som ägde rum i idrottshallarna vid GIH under PHLING! 

Från vänster i övre raden får Mathilda pris för armstyrka i itrims monter, två GIH-studenter utmanar varandra i bollekar och Signe slår rekord i Försvarsmaktens monter.

Från vänster i nedre raden får man prova på Slackline, Studentkåren säljer kläder och i SATS monter ska man hoppa så långt som möjligt från stående.

Bild från itrims monter Bild från bubblor Bild från Försvarsmaktens monter

bild från Sport Academy

Bild från Studentkårens monter Bild från SATS monter

Ett stort tack till alla deltagare, föreläsare och utställare!

Bild på arbetsgruppen för PHLING!