GIH Play

GIH Play är GIH:s egen filmdelningstjänst där studenter och lärare kan ta del av, spela in, redigera och dela filmer.

GIH och flera andra lärosäten i Sverige har anslutit sig till tjänsten Sunet Play från Kaltura. GIH Play heter tjänsten på GIH och den är integrerad i lärplattformen Canvas.

Så använder du GIH Play

Som student loggar du in i Canvas och hittar GIH Play – My Media i menyn till vänster. I GIH Play – My Media kan du ladda upp bilder, ljud- och videoinspelningar. Det går även att spela in direkt via tjänsten och göra enklare redigeringar. Dina inspelningar blir då nåbara i alla de plattformar och enheter där du kan nå Canvas.

Oavsett vilken kursyta i Canvas du befinner dig i när du klickar på GIH Play – My Media kommer du att se alla de filmer som du själv har publicerat i GIH Play – My Media. Ingen annan kan se dina filmer eftersom det är ett personligt lagringsutrymme.

Om Media Gallery är aktiverad i kursytan i Canvas hittar du den i vänstermenyn, och där kan du som student dela dina inspelningar med alla kurskamrater inom varje kursyta i Canvas. Även dina lärare kan se de inspelningar du publicerar i Media Gallery inom varje kursyta.

Under "Hjälp" i Canvas finns guider för hur du kommer igång med GIH Play: