Tidigare After GIH mingel

After GIH om alumnenkätBild på John S. Hellströmen

Utbildningsledare för lärarutbildningen John S. Hellström presenterade alumnenkäten om den nuvarande undervisningen. Resultatet visade att de lärare som tagit examen vid GIH har stora chanser att bli anställda, är mycket nöjda med utbildningens vetenskapliga och didaktiska innehåll, men undervisningen kunde bli bättre på konflikthantering, betyg och bedömning.

Läs om föreläsningen av John S. Hellström (länk)

After GIH om Parkour

Bilden visar Rudi Zangerl och Tage Sterner som hoppar högt

Högskoleadjunkt Rudi Zangerl föreläste om att Parkour är en aktivitet som går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt, graciöst och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen med enbart kroppen som hjälpmedel. Parkour har sitt ursprung i Paris förorter, är inte tävlingsinriktat och saknar poängsystem. Den grundades i Frankrike i början av 1980-talet av främst Raymond Belle och sonen David Belle.

After GIH om LIV-projekten och ScapisstudienBild på Mats Börjesson

Många alumner kom till GIH:s After GIH som vänder sig till de som tidigare gått på GIH. Det andra After GIH var i mitten av november och här bjöds det på pepparkakor, glögg, julmusik och professor Mats Börjesson föreläste om LIV-projekten och Scapisstudien.

Läs om föreläsningen av Mats Börjesson (länk)

After GIH - till minne av professor emeritus Per-Olof Åstrand

Bild på P-O Åstrand

Det första ”After GIH” ägde rum den torsdagen 21 maj från klockan 16:30 i personalrummet på GIH. Med tanke på att professor emeritus Per-Olof Åstrand gick bort i början av året så var temat för den första sammankomsten Till minne av P-O Åstrand.

Ta del av de bilder och tal som hölls.

Stå Upp-seminariet

Den 28 januari 2016 bjöd GIH in till ytterligare ett Stå Upp-seminarium. Under en eftermiddag på GIH fick deltagarna ta del av aktuell forskning och konkreta tips på hur man får bättre sömnkvalitet, minskar stillasittandet, blir en närvarande ledare och får inspiration av lönsamma friskvårdssatsningar. Alumnerna fick du en rejäl rabatt på seminariet. Här kan du se bilder och reportage från det tidigare Stå upp-seminariet