Sverige behöver fler bra lärare

Läraryrket är ett jobb som verkligen betyder något. Forskningen visar att lärarens förmåga att inspirera och lära ut är helt avgörande för en elevs utveckling.

På den nya lärarutbildningen kan du välja mellan en rad olika inriktningar beroende på vilka ämnen du är intresserad av. Dessutom får du en meriterande och bra ledarskapsutbildning. Som lärare får du jobba med det som just du brinner för och vill föra vidare, och för så gott som alla lärarinriktningar är chanserna till jobb mycket goda.

Älskar du sport?

Den nya lärarlegitimationen gör att du får en utbildning som är certifierad på ungefär samma sätt som läkar- eller juristutbildningarna. Du får din legitimation baserat bland annat på din förmåga att utveckla eleven, ditt ledarskap och din samarbetsförmåga med elever, föräldrar och kolleger.

En annan nyhet är att det nu har blivit lättare att göra karriär inom skolan. Du har chansen att utbilda dig vidare till lektor eller gå vidare och söka rollen som rektor eller förskolechef, vilket öppnar nya möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Du har dessutom stora möjligheter att få undervisa på svenska skolor utomlands.

På Skolverkets sajt fördetvidare.se kan du läsa mer om den nya utbildningen och alla olika inriktningar som finns. Du kan också följa ett antal bloggar som handlar om hur det är att vara lärare och dessutom testa vilken typ av lärare du skulle passa som.

Logotyp För det vidare