Bli idrottslärare

Vill du bli idrottslärare? Att arbeta med barn och ungas utveckling, kunna ge dem minnen för livet och verktyg för ett hälsosamt liv är lockande.

Om du själv har erfarenheter av idrott som gör att du brinner för att föra den glädjen vidare till nya generationer, så är idrottslärare något för dig.

Yrket är engagerande, stimulerande och omväxlande. Det är också krävande och fullt med utmaningar.

Plugga på GIH

Läs mer om hur du kan läsa till ämneslärare för idrott och hälsa på GIH.

Andras tankar

Se youtube-filmen där komikern, skådespelaren och musikern Tim Minchin pratar om "9 Life Lesssons" på The University of Western Australia när han blir utsedd till hedersdoktor där. Hans råd nr 4 är "Exercise!" och råd nr 6 "Be a teacher!" Ett inspirerande och underhållande tal om att dela med sig av kunskap. (Det är textat på engelska.)

Några bloggares tankar om att vilja vara lärare:

"Jag vill bli lärare för att inspirera, glädja och vara till föredöme för barn. Jag vill få chansen att bli den personen i en annan människas liv som gör skillnad, och ge ett barn som kanske inte annars fått den uppmuntran som behövs, en möjlighet att nå framgång. Jag vill att, om än bara en enda, i vuxen ålder ska kunna säga; ”Jag minns min låg- och mellanstadielärare med glädje!”

"Jag ska vara rättvis, positiv och uppmuntrande och ge barnen goda värderingar. Jag kommer inte tjäna massa pengar och bli känd, men jag ska dock ha en vacker fru ändå!

"JAG ska bli lärare för att jag kommer att vara privilegierad att möta positiva och leende barn i min vardag, och den förmånen erbjuder inget annat yrke!"

"Personligen så kan jag inte tänka mig att göra något annat än att undervisa. (...) Dessutom kan man även undra om man nu inte skrämmer bort alla begåvade ungdomar som vill bli lärare trots lönen (som inte måste vara den primära orsaken till varför man vill jobba med något) genom att påstå att det inte finns några begåvade ungdomar som väljer att jobba som lärare."

Läs mer på bloggen "Jag ska bli lärare".

Vilken typ av lärare?

Skolverket har gjort en webbplats för dig som funderar på att bli lärare. Vilken typ av lärare skulle passa dig bäst? Besök sajten "För det vidare"
Om du vill jämföra utbildningar gör du det på Studera.nu.

Sök till lärarutbildningen

Vet du redan vad du vill söka till för utbildning så gör du det på www.antagning.se.

Har du frågor?

Mejla vår studie-och karriärvägledare på studievagledning@gih.se och läs mer på vår sida om studievägledning.

Adress till denna sida www.gih.se/bli-idrottslarare

Bli idrottslärare