Använda webbplatsen

Vi strävar efter att gih.se ska vara tillgänglig för de allra flesta.

Felmeddelanden

Vi har tyvärr egna felaktiga länkar. Alla tryck på felaktiga länkar genererar ett mejl till webbansvarig. Vill du få svar så skriv meddelande i felmeddelandet "user message" och lämna din egen mejladress så att vi kan svara dig.

Ladda ned filer

För att öppna en fil klickar du på länken. För att spara hem en fil: högerklicka med musen på länken och välj Spara mål som. Ge filen ett namn och välj var den ska sparas. Filformat som används på gih.se är pdf, Word, Excel och Powerpoint.

För att öppna pdf-filer krävs programvaran Acrobat Reader som är gratis. Ladda ner Acrobat Reader från Adobes webbplats. I Vissa webläasre kan PDF-filer uppträda konstigt. Använd denna guide för att öppna PDF:en direkt i programmet PDF GUIDE

Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan gratis ladda ner Microsoft Viewer. Ladda ner Microsoft Viewer.

Skriva ut

Du skriver ut sidor på webbplatsen genom att använda din egen webbläsares utskriftsfunktion. Då kommer mittfältets text att skrivas ut.

Om du vill skriva ut allt som syns på skärmen så kan du göra en "skärmdump" genom att trycka på Print screen-knappen uppe till höger på ditt tangentbord. Sen kan du klistra in bilden av skärmen i ett word-dokument eller annat format du väljer.

Söka

Du hittar sökfunktionen uppe till höger i sidhuvudet. Här kan du söka bland webbsidor och filer på gih.se. Använd asterisk efter ett sökord för att hitta alla ord som börjar på det ordet. Exempel: älg* söker på orden älg, älgar, älggräs och så vidare.

Anpassa webbplatsen

Läs mer om hur du kan anpassa textstorleken eller använda snabbkommandon för att navigera på webbplatsen.

App

Vi har en mobil-app för våra studenter "GIH Student" som innebär att de kan komma åt vissa funktioner på vår webb samt andra närliggande system på ett enklare sätt. Läs mer om GIH-appen.

Synpunkter

Har du tips på hur vi kan göra webbplatsen bättre eller har upptäckt att något inte fungerar?

Kontakta:

Sofie Kierkegaard, webbredaktör
tfn 08-120 537 08sofiek@gih.se

eller

Karin Jäppinen, it-bibliotekarie
tfn 08-120 538 05 karinj@gih.se

Om webbplatsen

Mer om www.gih.se, om behandling av personuppgifter, upphovsrätt, teknik mm.

Läs mer om webbplatsen

Anpassa

Hjälp för dig som vill ha större text eller vill ha snabbkommandon för navigering på vår webbplats.

Till använda webbplatsen