Film med Hälsoprojektets deltagare

Ta del av Inga-Lills, Alices, Bosses, Ann-Louises, Olas och Brittas berättelser om varför de tränar i Hälsoprojektet. Dessa seniorer har tränat på GIH i många år och de har alla olika anledningar till att träna, men en sak har de gemensamt – de gillar det sociala livet det medför.

Bild från gruppträning

Klicka på bilden för att se filmen

Alice berättar att hon för tolv till tretton år sedan fick diagnosen bipolär och hennes läkare sa då att hon skulle fortsätta med två viktiga saker – att träna på GIH och måla.
– Och det har jag gjort i 14 år! Dessutom får jag väldigt trevliga kompisar...

– Det har blivit en självklar sak för mig att komma hit. Även kamratskapen. När jag låg på sjukhuset och inte kom då ringde och undrade var jag var – bara det blir jag frisk av, säger Bosse.

– Det är viktigt att röra på sig för att bli mer stabil och sättet att stå upp, säger Britta. Och det är något att se fram emot. Om man inte rör på sig så dalar man. Vi kämpar och det är kul. Det är ingen mening med massa måsten och inget roligt – då får det vara.

– Jag kan gå på snällare pass, men gillar när de utmanar mig. Jag vill gå på ett som ger mig mer och som hjälper mig i livet. Och inför åldrandet, säger Inga-Lill.

– I somras skulle jag komma ihåg några övningar, men kom inte ihåg en enda övning. Därför är det så viktigt att gå på dessa träningar och ha någon framför som inspirerar. Detta grupptryck ger samma effekt som att dansa, säger Ola

– För mig är studenterna entusiastiska och härliga. Det känns bra även i kroppen, själen och livet. Åldern har inga begränsningar. Jag kan, törs och jag vill, säger Inga-Lill.

Se hela filmen om Hälsoprojektets deltagare