Bildkollage 2014

Under de tre dagarna fanns sammanlagt 67 praktiska och teoretiska pass att välja mellan. Exempel på praktiska pass är parkour, powerbox, orientering, salsa, säkerhet och simning, golf och klättring. Exempel på teoretiska pass är kurs i hjärt- och lungräddning, fysisk aktivitet på recept och äter du rätt när du tränar. I denna dokumentation blir det mest bilder och nedladdning av presentationer.

I gymnastiksalen instruerade Tony Irving olika danssteg som foxtrot, vals, salsa, swing och bugg. Det blev många skratt, nya steg och flera snurrar.

Bild på Tony Irvings klass Bild på Tony Irvings klass Bild på Tony Irvings klass

I Cissi Ehrlings danspass fick deltagarna lära sig tango, jive och cha-cha. Många smittades av Cissis engagemang och leende. Hon gick runt bland deltagarna och visade dem personligen hur de skulle göra. Här finns de musiklåtar som Cissi spelade under passet. Klicka på den högra bilden för att se ett filmklipp från ett av danspassen.

Bild från Cissi Ehrlings pass Bild från Cissi Ehrlings pass Klicka på bilden för att se filmen

I Geocaching var stämningen hög innan gruppen stack iväg på skattjakt. Ledare var Jonas Olofsson. I Dansstudion höll Anna-Lena Borgström och Margareta Frykman-Järlefeldt passet Rörelse på annorlunda sätt i trånga lokaler. Syftet var att använda sig av rörelser till musik på ett sätt som attraherar alla åldrar. Här ser vi Anna-Lena visa positionen Attityd.

Bild från Geocaching

Bild från danspasset

Tage Sterner höll i passet Hinderbana, parkour, redskapsbana och redskapsgymnastik som snabbt blev fullsatt. I salen använde de så många redskap som möjligt för att inspirera deltagarna till att man kan använda redskap till många olika aktiviteter och rörelser.

Bild från Tage Sterners pass

Bild från Tage Sterners pass

 

I idrottshallen finns en klättervägg där Andrée Nienkerk ansvarade för passet klättring. Här fick man dels lära sig hur man lättast klättrar uppför en lodrät vägg, dels hur man säkrar varandra för största möjliga säkerhet. Passet Crosstraining var så populärt att det blev fullsatt fort. Deltagarna var så engagerade att de valde att göra ytterligare övningar även efter det att passet var slut. Ledare Joakim Drott ledde passet och var imponerad över entusiasmen.

Bild från klättringspass Bild på Joakim Drott Bild från Crosstrainingpasset Bild från Crosstrainingpasset

Anki Eriksson och Johnny Edqvist tävlingsdansar i rullstolsdans och visade hur man gör vissa rörelser i dansen. Fördelen med denna aktivitet är att man lätt kan lära sig att dansa oavsett om man sitter i rullstol eller inte. Afrostreet genomfördes av Fanny Iselid, tidigare student på GIH. Hon visade att med stora rörelser i takt till afrikansk musik är både roligt och kul. Denna dansform är tacksam att dansa i alla åldrar. Här finns hennes presentation att ladda ner.

Bild från rullstolsdanspass Bild från Afrostreets pass Bild från Afrostreets pass

På gräsplanen, ödmjukt kallad Wembley, ansvarade Bengt Sylwan för golfpasset där utövarna fick öva på att svinga långt och kort. De fick lära sig att det är både enkelt och uppskattat att låta elever prova på golf under en lektion.

Bild från golfpass

Bild från golfpass Bild från golfpasset  

Här finns presentationer att ladda ner från passen: Hjärt- och lungräddning, Hitta rätt så blir det rätt-orientering, Trött på rund-pingis, Lina Wahlgren - Färdvägsmiljöer, Lennart Söderström - Handboll, Eva Blomstrand - Kost och träning, 

Presentationer från Pia Agnés föredrag om Barn rörelse och bollar:

Dubbelfattning båda sidor om klubban

Låta bollen rulla ner från racket och studsa 

Kan du pricka rätt?

Kasta boll i luften och fånga nära marken