Brain-a-thon

Bild på Brain-a-thons logotypInnovera kring bättre hjärnhälsa på Sveriges första rörlighetsbaserade hackathon. Under en heldag hackade deltagarna det stillasittande samhället i en gymnastiksal, testade på street workout och lärde sig mer om hjärnforskning och mental hälsa.

Människans tankeförmåga och mentala hälsa är hotad och läget är allvarligt. Ny forskning visar att våra hjärnfunktioner är starkt beroende av att vi rör på oss och dessutom på ett mycket mer avancerat sätt än vi tidigare trott. Samtidigt lever vi alltmer stillasittande vilket särskilt gäller dem som tillhör socioekonomiskt missgynnade grupper.

Ta del av texter och bilder från Brainathon (länk)

GIH, KTH, Mälardalens Högskola och SSE Business Lab, innovationskontoret vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) gick ihop och arrangerade Brain-a-thon. Med GIH:s världsunika forskning om fysisk aktivitet och hjärnhälsa som bas, och kompetensen hos studenterna från alla våra lärosäten, tog vi oss an utmaningen att få människor att bli fysiskt aktiva i vardagen. På ett klokt och stimulerande sätt!

Vi samlade studenter, forskare, företagare, entreprenörer och kreatörer för att hacka fram lösningar på två specifika utmaningar.

Som deltagare på Brain-a-thon fick de välja en av två utmaningar att innovera kring under dagen:

Utmaning 1: Innovationer för fysisk vardagsaktivitet i kontorsmiljöer

Hur skapar vi en kontorsmiljö som bidrar till god hjärnhälsa och som stödjer individernas tankeförmåga och sinnesstämning genom allsidig fysisk vardagsaktivitet?

Utmaning 2: Innovationer för inkluderande fysisk vardagsaktivitet

Hur skapar vi förutsättningar för fysisk vardagsaktivitet som bidrar till god hjärnhälsa för dem som behöver det mest och som tillhör de mest utsatta i samhället?