Emil Bojsen-Møller

Doktorand

Emil Bojsen-Møller
E-post emil.bojsen.moller@gih.se
Telefon 08-120 537 46
Adress Box 5626 114 86 Stockholm
Besöksadress Lidingövägen 1
Rum 1211
Fotografi Högupplöst foto finns längre ned
 • Akademisk titel

  Masterexamen i humanfysiologi, Bachelor i idrottsvetenskap, Köpenhamns universitet

 • Tillhör

  Enheten Fysisk aktivitet och hälsa

 • Kompetensprofil

  Fysiologi, Mätmetoder, Träningslära

 • Forskningsintressen

  

  Jag är intresserad i hur hjärnan påverkas av fysisk aktivitet och stillasittande. I mitt doktorandprojekt försöker jag att klarlägga hur kognitiva funktioner och hjärnans förmåga att anpassa sig till erfarenheter genom att ändra struktur och funktion, neuroplasticitet, påverkas av olika rörelsemönster.

  Första studien är en tvärsnittsstudie som undersöker sambandet mellan objektivt mätt fysisk aktivitetsmönster och kognitiva funktioner hos kontorsmedarbetare.

  Andra studien är en randomiserad interventionsstudie där vi undersöker hur neuroplasticitet, mätt med transkraniell magnetstimulering (TMS), påverkas av långa perioder av stillasittande.

  I en tredje studie undersöker vi effekten av en intervention, utvecklad för att bäst att stödja kontorsmedarbetare med att utveckla ett hälsofrämjande beteende. Dessutom tittar vi på hur ändringar i beteende är kopplat till kognitiva funktioner. 

  Mitt doktorandprojekt kommer att bidra till förståelsen av hur fysisk aktivitet och stillasittande påverkar hjärnan. Dessutom kommer resultaten att kunna hjälpa företag och HR-avdelningar att skapa en hållbar arbetsmiljö där rörelse implementeras på ett sätt som gynnar hjärnhälsan.

Senaste publikationer (DiVA)

Fler publikationer (DiVA)

Övrigt

Högupplösta bilder

För att ladda ner bilden så klicka på bilden så att den blir synlig i ett nytt fönster. Högerklicka och välj Spara bild som. Då laddas den högupplösta bilden ner. Var god och uppge fotografens namn Louise Ekström.

Klicka på bilden för att ladda ner en högupplöst bild

Fler profiler