Prorektorn har ordet mars 2018

Våren är försenad säger meteorologerna men det är svårt att tänka sig när man står i söderväggen här på GIH och njuter av solen. Eller gläds åt de första snödropparna i rabatterna. Efter en lång vinter är ljuset tillbaka.

Öppet hus

Den 7 mars hade vi det årliga Öppet hus där de gymnasieelever som besökte oss fick träffa lärare, forskare och studenter. Besökarna kunde ta del av föreläsningar men också prova-på-aktiviteter som rullstolsbasket, trampolin och dans. Det kom drygt 500 besökare, vilket är mycket glädjande.

SAFWIS

Dagen efter, den 8 mars, stod GIH värd för SAFWIS (Swedish Alliance for Women in Sport) årliga evenemang. Under eftermiddagen hölls seminarier och föreläsningar på temat Förebilder och feminism – dåtid, nutid och framtid. På kvällen hölls en gala där 50 historiska och nutida kvinnliga idrottsförebilder presenterades.

Föreläsningsserien

Vårens öppna föreläsningsserie går i mål den 21 april då Peter Schantz föreläser om kroppens anpassning till långvarig fysisk prestation. Dessförinnan har Ulrika Tranaeus talat om idrottsskadans psykologi, Cecilia Åkesdotter om psykisk ohälsa inom elitidrott, Sabina Vesterlund om praxisnära forskning och Alexandra Pantzar om fysisk träning och kognitiva förmågor. Ett stort tack till er alla!     

Till sist en önskan om en trevlig påsk!

Bengt Larsson
Prorektor