Almedalen 2016

GIH är med i den politiska veckan Almedalen som äger rum i Visby på Gotland. Almedalen har utvecklats till att bli Sveriges största politiska mötesplats. Varje kväll hålls ett politiskt tal och då antalet partier är åtta består även Almedalen av åtta dagar.

Bild på Almedalen

Gå och cykla i Agenda 2030

"Gå och cykla i Agenda 2030" var temat på GIH:s seminarium och under detta samtal diskuterades hur urbaniseringen påverkar både Stockholm och övriga städer. Genom att cykla/promenera till och från jobbet/skolan ökas tryggheten och folkhälsan och dessutom förbättras klimatet. Med Agenda 2030 vill regeringen nå de globala klimatmålen och samtalet handlar om hur förbättrad tillgänglighet och säkerhet för cykel- och gångvägar kan bidra till att nå några av dessa 17 mål.

Dokumentation från seminariet

Här finns dokumentationen från seminariet "Gå och cykla i Agenda 2030" (länk) Du kan även klicka på länken till vänster i menyn. Nedan kan du se filmen från GIH:s seminarium i Almedalen. Klicka på bilden så startar filmen.

Klicka på bilden så startas filmen om seminariet

Vardagsmotion och mental hälsa

Arbetsbelastning, vardagsstress och psykisk ohälsa ökar i samhället. Forskning visar att fysisk aktivitet kan skydda mot mental hälsa och milda depressioner. Detta samtal handlade om hur man kan underlätta beteendeförändringar som främjar mental hälsa och prestation.

Dokumentation från seminariet

Här finns dokumentationen från "Vardagsmotion och mental hälsa" med fakta, bilder och uttalanden. (länk) Du kan även klicka på länken till vänster i menyn. Nedan kan du se filmen från GIH:s seminarium i Almedalen. Klicka på bilden så startar filmen.

Klicka på bilden så startas filmen

Om Almedalen

Varje politiskt parti har en dag i veckan och dagen är ambulerande så det parti som har på söndagen har nästa år på måndagen.

Årets Almedalen har följande fördelning:
- Söndag 3 juli Liberalerna
- Måndag 4 juli Centerpartiet
- Tisdag 5 juli Socialdemokraterna
- Onsdag 6 juli Kristdemokraterna
- Torsdag 7 juli Sverigedemokraterna
- Fredag 8 juli Miljöpartiet
- Lördag 9 juli Moderaterna
- Söndag 10 juli Vänsterpartiet