GIH i Almedalen

GIH är med i den politiska veckan Almedalen som äger rum i Visby på Gotland. Det blev tre seminarier med aktuella teman. Ta del av dokumentationer nedan från de tre seminarierna. 
Bild på Almedalen

Hur skapa en hållbar framtid med god hälsa åt alla?

Här informerades om hur statistiken ser ut vad gäller kondition för unga och vuxna i Sverige, stillasittandets ökning och om det är möjligt att få och nå en hållbar lösning med god hälsa som involverar alla. Kanske lösningen är att ta fram en nationell handlingsplan där alla kan bidra?

Länk till dokumentationen och bilderna

Livsstilsstöd för bättre hjärnhälsa bland kontorsarbetare

Samvarierar psykisk hälsa och tankemässiga förmågor med och påverkas av vår fysiska kondition och vårt fysiska aktivitetsmönster? Här diskuterades om hur kondition, stillasittande och mer högintensiv fysisk aktivitet är kopplade till arbetsminne, impulskontroll, psykisk hälsa och sjukskrivning. Seminariet utgick från forskningsstudien ”Fysiskt aktivitetsmönster och hälsosamma hjärnfunktioner bland kontorsarbetare”.

Länk till dokumentationen och bilderna

Bättre på matten genom pulshöjande träning – sant eller falskt?

Här diskuterades om barns inlärning och tankeförmåga ökar med hjälp av fysisk aktivitet och vem står bakom påståendet om att det finns detaljerad och därför tillämplig kunskap om hur barn bör röra sig för god hjärnhälsa? Här presenterades forskningsstudien "Fysisk aktivitet för hälsosamma hjärnfunktioner bland skolungdomar".

Länk till dokumentationen och bilderna

Om politiska talen i Almedalen

Varje politiskt parti har en dag i veckan och dagarna är ambulerande så det parti som har på söndagen har nästkommande år på måndagen.

Årets Almedalen hade följande fördelning:

  • Söndagen den 30 juni Miljöpartiet
  • Måndag 1 juli Moderaterna
  • Tisdagen 2 juli Vänsterpartiet
  • Onsdagen den 3 juli Liberalerna 
  • Torsdagen den 4 juli Centerpartiet
  • Fredagen den 5 juli Socialdemokraterna
  • Lördagen den 6 juli Kristdemokraterna
  • Söndagen den 7 juli Sverigedemokraterna