GIH i Almedalen

GIH har beslutat att inte medverka i den politiska veckan Almedalen sommaren 2020. Anledningen är coronaviruset. Ta del av dokumentationer nedan från de tre seminarierna som genomfördes 2019. 
Bild på Almedalen

Hur skapa en hållbar framtid med god hälsa åt alla?

Här informerades om hur statistiken ser ut vad gäller kondition för unga och vuxna i Sverige, stillasittandets ökning och om det är möjligt att få och nå en hållbar lösning med god hälsa som involverar alla. Kanske lösningen är att ta fram en nationell handlingsplan där alla kan bidra?

Länk till dokumentationen och bilderna

Livsstilsstöd för bättre hjärnhälsa bland kontorsarbetare

Samvarierar psykisk hälsa och tankemässiga förmågor med och påverkas av vår fysiska kondition och vårt fysiska aktivitetsmönster? Här diskuterades om hur kondition, stillasittande och mer högintensiv fysisk aktivitet är kopplade till arbetsminne, impulskontroll, psykisk hälsa och sjukskrivning. Seminariet utgick från forskningsstudien ”Fysiskt aktivitetsmönster och hälsosamma hjärnfunktioner bland kontorsarbetare”.

Länk till dokumentationen och bilderna

Bättre på matten genom pulshöjande träning – sant eller falskt?

Här diskuterades om barns inlärning och tankeförmåga ökar med hjälp av fysisk aktivitet och vem står bakom påståendet om att det finns detaljerad och därför tillämplig kunskap om hur barn bör röra sig för god hjärnhälsa? Här presenterades forskningsstudien "Fysisk aktivitet för hälsosamma hjärnfunktioner bland skolungdomar".

Länk till dokumentationen och bilderna

Om politiska talen i Almedalen

Varje politiskt parti har en dag i veckan och dagarna är ambulerande så det parti som har på söndagen har nästkommande år på måndagen.

2020-års Almedalen har följande fördelning:

  • Söndagen den 28 juni Sverigedemokraterna 
  • Måndag 29 juni Miljöpartiet 
  • Tisdagen 39 juni Moderaterna 
  • Onsdagen den 1 juli Vänsterpartiet 
  • Torsdagen den 2 juli Liberalerna 
  • Fredagen den 3 juli Centerpartiet 
  • Lördagen den 4 juli Socialdemokraterna 
  • Söndagen den 5 juli Kristdemokraterna