Rektorsbrev om 200 år

Rektorsbrev om 200 år

2013 firar vi att GIH blir 200 år! Vi hoppas att ni vill vara med! Vi har ett program som fyller nästan hela året där vi vill visa både på GIH:s långa historia men också på GIH som det ser ut idag, en högskola med ”fullständiga rättigheter”.

Jubileumsåret kommer att innehålla aktiviteter riktade till allmänhet, företag, forskare, lärare, studenter och särskilt inbjudna i omvärlden.

Året startar den 17 januari med invigning av den om- och tillbyggda högskolan på Stadionhöjden.

Den 4 maj är det jubileumshögtid i Stockholms Stadshus. Denna festligheternas höjdpunkt kröns vid tolvslaget – då vi kan skåla in födelsedagen den 5 maj. På detta evenemang kommer det att finnas möjlighet även för alumner att delta.

De årligen återkommande öppna föreläsningarna och idrotts- och hälsokonventet kommer att få en festligare inramning och planer finns att kunna genomföra en större gymnastikuppvisning - en”Lingiad”.

Konferenser 

Vi har ett välfyllt konferensprogram för er som arbetar inom idrott, fysisk aktivitet och hälsas olika områden:

Öppna aktiviteter

Allmänheten är välkommen till GIH på följande arrangemang:

Studentaktiviteter

maj 8 - Nordisk GIH-kamp

Under året ska fyra böcker presenteras om GIH och idrottsvetenskap och det finns ytterligare aktiviteter som vi hoppas kunna presentera under hösten.

Ni kommer också att kunna läsa om GIH i den DN-bilaga som vi de senaste åren gjort tillsammans med andra organisationer och högskolor och som i år blir vår egen jubileumsbilaga. Dessutom kommer så kommer vi att synas i flera olika tidskrifter som Svensk idrottsforskning, Idrott & hälsa, Svensk idrottsmedicin med flera.

Boka gärna datum för det som är intressant redan nu!

Välkommen till ett intensivt kunskaps- och aktivitetsfyllt år!

3 oktober 2012

Karin Henriksson-Larsén, rektor GIH

 

Invigning

Kultur- och idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth invigde GIH:s nya huvudbyggnad 17 januari 16:00 2013. (icon) Läs mer om husinvigningen