Barn har kul på GIH!

Det här sportlovsaktiviteterna var en del av GIH:s firande av sitt 200-årsjubileum 2013.

Trots att antalet barn inte var så många som önskat, så hade de sportlovslediga barn det roligt. Så roligt att en del inte ville gå hem... De aktiviteter som arrangerades var bland annat volleyboll, gymnastik, basket, fäktning, parkour, airtrack, judo, handboll, klättring och dans. GIH vill passa på att tacka alla underbara barn och ungdomar som valde ett aktivt sportlov! Och självklart till alla positiva och entusiastiska instruktörer.

 

Bild på ParkourinstruktionEn av de pass som arrangerades var Parkour som lockade många barn var fäktning och parkour. Bilden till vänster visar instruktörern Kristoffer Eriksson som demonstrerar balans. 

 

 

 Bild på instruktör mot ribbstol

Här visar även Kristoffer Eriksson hur man använder sig av en matta på en ribbstol. Detta visar hur enkelt det kan vara att använda sig av den utrustning som idag finns i gymnastiksalar.

 

 

 Bild på kille Här syns några av eleverna under Parkour-passet.

Kille mitt i hoppetBild på hopp över plint

 

FäktningFäktningen lockade också många elever. Instruktör Mikael Nordström fick ungdomarna att både ha roligt med uppvärmande lekar och prova på fäktning. Här ser vi några elever som fäktas mot varandra. Nedan ses ungdomar i olika fäktningsposer där den nedan visar hur man tackar sin motståndare efter avslutad match.

 

 

 

Bild på fäkning

Bild på fäktning som visar hur man tackar sin motståndareBild på fäktningsmatchHär är två killar i full färd i en fäktningsmatch!

Bild på flick-flack

Airtrack är en stor uppblåsbar matta som man kan hoppa och studsa i. Alternativen var många där en del mer gymnastikintresserade tjejer gjorde flick-flack, en del valde att springa och andra valde mindre avancerade volter.

 


Bild på springande killeBild på voltBild på springande killeBild på barngymnastik

Jobbigt och roligt med ankgångGymnastik tyckte många också var roligt. Här nedan ses ankgång som är både roligt och extermt jobbigt för lårmusklerna. Eva Fors visar ett barn hur man kan göra en kullerbytta med hjälp av en stor kudde. Och instruktörerna nedan verkar gilla sin uppgift...

Bild på instruktörerna

 Fotograf: Louise Ekström och Hillevi Höijer