ForskarFredag

Tid: 27 sep kl 14:30 - 19:30, 2013

Plats: Gymnastik- och idrottshögskolan

Som senior är du varmt välkommen till GIH för att ta del av aktiviteter och diskussioner med forskare vid rundabordssamtal. Här kan du ta del av och läsa referat från aktiviteter under ForskarFredagen på GIH.

Gymnastik- och idrottshögskolan anordnar tillsammans med Centrum för idrottsforskning ForskarFredag med temat hälsa och träning för seniorer.

Från klockan 14.30 bjuds det på tester, filmvisning, aktiviteter i form av dans, yoga, styrketräning och gympa samt rundabordssamtal med forskare.

Ställ frågor till GIH:s forskare om bland annat fysisk aktivitet på recept, kost, demens och rörelseträning. I Idrottshallen finns ett kafé och klockan 18-19.30 är det en Fråga Lund-panel i aulan där flera kända forskare medverkar.

Om ForskarFredag

Den fjärde fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds hundratals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är.

Målgruppen är den breda allmänheten, inte minst barn och unga. Evenemangen kommer att innehålla experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, utställningar, science cafés och många andra möjligheter att möta forskare. Läs mer om ForskarFredag .