Rektor

Regeringen har meddelat att Per Nilsson utses till rektor vid GIH från den 1 juli 2018 till den 30 juni 2024.

För mer information, läs regeringens pressmeddelande.


Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är världens äldsta idrottshögskola. Lärosätet ligger vid Stockholms Stadion och är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, hälsopedagoger, sport managers, idrottsvetare och forskare. GIH bedriver idrottsvetenskaplig forskning, ofta i nära samarbete med andra lärosäten och intressenter i samhället, på både nationell och internationell nivå. GIH har idag 140 medarbetare och cirka 1 000 studenter.

GIH:s huvudbyggnad

Vi söker nu en ny

REKTOR

Som rektor på GIH får du möjlighet att leda ett framstående lärosäte in i framtiden. Med ett starkt fokus på studier av människan i rörelse blir det din uppgift att leda och utveckla en spetskompetent verksamhet med forskning och ett pedagogiskt nytänkande. Ambitionen är att GIH inom områdena idrott, fysisk aktivitet och hälsa:

  • har den fortsatt nationellt ledande utbildningen med hög kvalitet och anställningsbarhet
  • har internationellt framgångsrik forskning
  • är nationellt den självklara samarbetspartnern och expertinstansen för offentliga, privata och civila verksamheter

På GIH möter du dagligen studenter och medarbetare som möts i en gemensam anda och ett engagemang för studier och forskning inom idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Denna kultur är en viktig framgångsfaktor att bygga vidare på, i kombination med en proaktiv och innovativ samverkan med det omgivande samhället.

Vi söker dig som har erfarenhet av att strategiskt och operativt leda en akademisk organisation och som med ett tydligt och lyhört ledarskap har förmågan att skapa engagemang, relationer och förtroende såväl internt som externt. Du har även en god analytisk blick och förmåga att bygga strukturer som leder till effektivitet på både kort och lång sikt.

Du har en gedigen förståelse för förutsättningarna inom högre utbildning och forskning, gärna i ett internationellt perspektiv och brinner för att leda och utveckla en verksamhet med ett starkt och genuint varumärke.

Behörig att vara rektor är den som uppfyller behörighetskraven för anställning som professor eller lektor.

Vi erbjuder ett spännande uppdrag i en spetskompetent och dynamisk organisation som spelar en viktig roll i samhällsutvecklingen.

Ansökan

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) snarast, dock senast den 11 december 2017, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12232). Obs - ansökningstiden är förlängd.

Frågor 

Frågor besvaras av Christian Nyhlén vid Mercuri Urval, tel 0733-66 75 76.