GIH-studenten Mathias Moberg får stipendium

Nyheten publicerad | 2020-05-04

Bild på Mathias MobergMathias Moberg går tränarprogrammet och har fått ett stipendium av Svenska Skidförbundet. Anledningen är att han har potential att ta steget upp till elit- eller landslagstränare.

– Det känns både overkligt och väldigt oväntat att få ett så fint stipendium. Men det är förstås jätteroligt att någon uppmärksammar det jag gör, det blir ett kvitto på att jag faktiskt har gjort något bra. Eftersom jag planerar att ta en Master på GIH så passar det väldigt bra att få ett bidrag till detta. Jag brinner verkligen för prestationsutveckling inom den alpina sporten, så det är min framtidsdröm att kunna satsa mer på det, säger Mathias Moberg.

Motivering är att Mathias via sitt tränaruppdrag för Klarna Skiduniversitet och samtida studier på GIH:s tränarprogram har visat en gedigen kunskap inom och ett stort engagemang för den alpina sporten. Mathias har höga ambitioner med sitt ledarskap och är med sin positiva personlighet sin kunskap en stor tillgång för både åkare och ledare.

Fonden skapades för att fira Kung Carl XVI Gustafs 70-årsdag och tre stipendier delas varje år ut till unga ledare på snö i åldern 20 till 35 år. Summan är på 30 000 kronor som Mathias Moberg delar med freestyleåkerskan Carolina Edwall och skidåkaren Natalie Hermansson.

Läs hela artikeln