Lisa Ring satsar på ultramaraton den 8 juni

Nyheten publicerad | 2019-06-03

Lisa Ring ska springa ultramaraton, det vill säga löptävlingar som är överstiger maratonloppens 42 195 meter, den 8 juni för landslaget. Inför denna satsning har Lisa åkt på sitt första läger, har sprungit massor och fokuserat på mer uthållighet.
– Timmar av träning ger effekt och jag har kommit tillbaka i riktigt bra farter, säger hon.

Bild på Lisa Ring under Stockholms Marathon

Det började med att hon kom trea i Kungsholmen runt på en mil med tiden 35.40 minuter. Vårruset Stockholm var på fem kilometer och den sprang hon på 16.50 minuter. Hon var även med i Stockholm Marathon och försökte ligga i täten under hela loppet.
– Jag kom sexa i hela Stockholm Marathon och gjorde verkligen mitt lopp. Jag sprang länge i täten och höll tempot riktigt högt till över 30 kilometer, sedan blev jag trött men kom ändå i mål på min bästa tid i Stockholm Marathon på 2.43.03 timmar.

Samtidigt avgjordes SM i Maraton där Lisa Ring kom in fyra.
– Ja, nu har jag som 26-åring kommit tvåa, fyra, sexa och på plats elva i SM. Tre av dessa har varit under min tid på GIH!

Det som gör Lisa Ring mest stolt är att hon trots massor med grupparbeten, duggor och uppgifter har lyckats att samtidigt idrotta.
– Jag hoppas detta kan inspirera andra studenter att fortsätta träna även i stressade studieperioder. Kanske inte springa maratontävlingar men ändå värdera det som gör att du har energi i livet, säger Lisa.

GIH önskar Lisa lycka till den 8 juni!