Per Nilsson ny rektor vid GIH

Nyheten publicerad | 2018-06-14

Regeringen har idag beslutat att anställa Per Nilsson som rektor vid GIH.

– GIH befinner sig för närvarande i en period av förändring och expansion. Det är en spännande tid för en ny rektor och det är för mig ett nöje att kunna hälsa Per välkommen tillbaka till högskolan. Per har en stor erfarenhet som myndighetschef och en gedigen kunskap av att arbeta med organisationer i förändring, säger Björn Eriksson, högskolestyrelsens ordförande.

Per kommer närmast från ett uppdrag som rektor vid Ersta Sköndal Bräcke högskola men har en stark koppling till GIH i egenskap av professor i pedagogik, ordförande för Centrum för idrottsforskning samt, naturligtvis, som genom sitt tidigare uppdrag som rektor för GIH under perioden 2002-2004. GIH vill härmed hälsa Per välkommen åter till högskolan!​

– Jag ser med glädje fram emot att återvända till GIH. Det känns både roligt och utmanande att få ägna mig åt det intresse och kunskapsområde jag haft sedan barnsben samt att också komma tillbaka till den högskola där jag själv började mina akademiska studier. Jag hoppas att jag med min samlade erfarenhet och tillsammans med medarbetare, studenter och styrelse ska kunna bidra till att GIH utvecklas vidare som högskola.

Per Nilsson tillträder sitt uppdrag den 1 juli 2018.

Läs regeringens nyhet om Per Nilsson som ny rektor för GIH.