Olof Unogård blir ny tränare i Linköpings fotbollsklubb

Nyheten publicerad | 2018-07-11

Olof Unogård är en tidigare GIH-student och har en magisterexamen i idrott och tränarskap. Det senaste tränaruppdraget hade han i Hammarby där han tog upp laget till damallsvenskan 2016.

Han har varit tränare i över tio år, är omtyckt av spelare och med en spelarfilosofi som stämmer väl överens med LFC. Han kommer närmast från Hammarby IF FF, där han tog laget tillbaka till Damallsvenskan 2016 och i fjol nådde nytt kontrakt med en betryggande sjundeplacering. Unogård går för närvarande UEFA:s Pro License, vilket är den högsta tränarutbildningen i Europa.

– Jag är oerhört hedrad och glad över att LFC:s val föll på mig. Det är förstås en speciell situation att bli den tredje tränaren på tre månader, så fokus inledningsvis blir att försöka haka i det Henrik Jensen lyckats så väldigt bra med. Nu går laget att känna igen och det är mycket i spelet som pekar åt rätt håll, säger Olof Unogård.

Vid sin sida får han Charlotte Rohlin som glädjande nog tackat ja till att stanna som assisterande tränare. Även hon gick in tillfälligt under den något omtumlande våren.
– Jag ser fram emot att tillsammans med spelarna och övriga ledare, ta oss an en intensiv höst med många matcher, där de självklara målen blir att placera oss så högt vi kan i Damallsvenskan samt avancera i både Champions League och Svenska Cupen, säger Olof Unogård.

Läs mer på Aftonbladet och Linköping FC:s facebook