Matilda Vilmar tog VM-guld i junior i styrkelyft

Nyheten publicerad | 2018-10-01

Junior-VM i styrkelyft genomfördes i Sydafrika. I klassen upp till 63 kilo lyfte Matilda Vilmar 212,5 kilo i knäböj, 146 kilo i bänkpress (vilket är ett nytt världsrekord i Matildas klass) och 175 kilo i marklyft. Den totala vikten som Matilda lyfte var 533,5 kilo, vilket resulterade i 577,45 poäng. Detta gav ett VM-guld och en tredjeplats på hela tävlingen. Bild på Matilda Vilmar under junior-VM i Sydafrika

– Jag är väldigt glad att jag lyckades vinna tävlingen. Det är mitt första VM-guld i styrkelyft, vilket känns otroligt kul och nu har jag fått klättra i placeringar, säger Matilda Vilmar.

Det är fjärde året som Matilda tävlar i junior-VM och då kom hon på fjärde plats. Året därpå tog hon brons, därefter kom hon på andra plats och i år tog hon guld. Tack vare denna placering tävlar Matilda i senior-VM i Sverige 4-11 november i Halmstad. GIH önskar henne lycka till!

Matilda Vilmar går ämneslärarprogrammet och läser biologi som andra ämne vid Stockholms universitet. Matilda är student vid Riksidrottsuniversitetet.