Christoffer Selvin – GIH-student och en framgångsrik speedwayförare

Nyheten publicerad | 2018-08-24

Christoffer Selvin går på Riksidrottsuniversitetet och studerar Sport Management på GIH. Förutom att han studerar är han även en framgångsrik speedwayförare. I år tävlar Christoffer i Elitserien för Indianerna. 

Christoffer Selvin är uppväxt i Hasselfors. När det inte är säsong för speedway studerar han på GIH i Stockholm, programmet "Sports Management". Men under säsong har han fokus på speedway och bor med föräldrarna i Hasselfors.

Fjolåret spolierat av bruten fot 

Bild på Christoffer SelvinChristoffer sommarjobbar under fem veckor på Hasselfors Sågverk, men arbetsgivaren ger ledigt de dagar som behövs. Som exempelvis på tisdag när speedway i Kumla står på schemat.
– Indianerna var första klubben jag testade speedway i, men sen började jag köra i Örnarna i Mariestad och blev kvar där i många år, säger Christoffer.

Förra året blev rumphugget då han bröt foten, efter att ha börjat köra för Lejonen, så någon chans i Elitserien blev det aldrig. I början av årets säsong gjordes ett byte, Viktor Bergström gick från Indianerna till Lejonen och Christoffer Selvin tog motsatta vägen och lämnade Lejonen för Indianerna.
– Det känns jättebra att vara i Indianerna, jag gillar det nytänk som finns kring klubben och det är väldigt välkomnande. Sen känner jag många som kollar i publiken här och det är alltid extra kul, säger Christoffer Selvin.

Har tagit kliv framåt i år

Han har aldrig tidigare tävlat i Elitserien utan åkt i Allsvenskan och Division 1. Men till tisdagens hemmamatch mot Masarna är det dags. Lagledare Peter Johansson vaskar om i laget efter tre raka förluster och Christoffer Selvin får bilda reservpar med Adrian Miedzinski.
– Det är kul att de vill ge mig chansen, jag har varit med i depån varje match i år sen jag blev klar för Indianerna.

Trots att Selvin inte representerat Indianerna på länge har han varit i publiken och kollat på alla hemmamatcher han kan. Och nog känner han att han tagit kliv framåt i utvecklingen i år.
– Förare som jag tidigare var efter kör jag jämnt med nu. Jag har pendlat mellan att åka som reserv och ordinarie för Nässjö i Allsvenskan, berättar Christoffer.

Hur tror du att din debut i Elitserien kommer att gå då?

– Det är en av världens bästa ligor, men jag åker inte dit för att komma sist och förhoppningsvis kan det trilla in några poäng, säger Christoffer Selvin.

Läs hela artikeln i Sydnärke nytt

Följ Christoffer Selvins speedwaytävlingar på Selvin Racingteam på facebook