Ny bok 2015: Träna för en svensk klassiker och andra långlopp

Nyheten publicerad | 2015-09-28

Ny bok 2015: Träna för en svensk klassiker och andra långlopp. Bland de tiotal författare som skrivit boken finns två lärare från GIH - Mikael Mattsson och Cecilia Åkesdotter.

Omslag Träna för en svensk klassiker

Förbered dig rätt inför långlopp

Att genomföra en svensk klassiker är mer populärt än någonsin. Anmälningarna till Vätternrundan, Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Engelbrektsloppet/Vasaloppet slår i taket varje år. Men att klara av ett uthållighetslopp, och inte minst alla tillsammans, kräver goda förberedelser – både fysiskt och mentalt. Bokens innehåll är en fördjupning av samlad kunskap och erfarenhet inom simning, cykel, löpning, längdskidåkning och triathlon och hur du påbästa sätt kombinerar de olika idrotterna i träning och tävling. För att skapa en helhetsbild och öka din förståelse för vad som påverkar en idrottsprestation, ingår också fem generella kapitel om träningslära, träningsplanering, idrottsnutrition, mental träning och förebyggande av idrottsskador.

GIH är representerat genom kapitlen om träningslära, psykologiska strategier samt träningsplanering.

Läs mer om boken En svensk klassiker på SISU idrottsböcker.

Författare

Mikael Mattsson GIH, Cecilia Åkesdotter GIH, Håkan Carlsson, Ingrid Djurback, Fredrik Ericsson, Annelie Johansson, Emma Lindblom, Mikael Rosén, Erik Wickström, Joachim Willén.