Ny bok 2011: Friluftssport och äventyrsidrott

Nyheten publicerad | 2011-09-07

Ny bok: "Friluftssport och äventyrsidrott. " Redaktörer: Klas Sandell (KAU), Johan Arnegård (GIH) och Erik Backman (GIH). Övriga medförfattare från GIH är Suzanne Lundvall, Johnny Nilsson och Jan Seger.

Om boken

Vandra, klättra eller paddla i naturpräglade landskap blir tävlingar i multisport.Bokomslag Friluftssport och äventyrsidrott Samtidigt blir sådant som kiting och brädsporter upplevelseorienterade och tävlingskritiska.

Aktiviteter friställs också alltmer från landskapet genom äventyrsbad och klätterväggar, skidåkning inomhus och forspaddlingsbanor med vattenpumpar.

Håller friluftslivet och naturen – som i skidåkning på natursnö, skogsvandringar och paddling på forsens och havets villkor – att helt tappa sin betydelse?

Eller är det i stället en nytändning för friluftslivets lekfullhet och en väg till nya naturmöten som vi ser i trendiga aktiviteter och uppbyggda miljöer?

Boken vänder sig till blivande och verksamma idrottslärare, entreprenörer och ledare i idrott, friluftsliv, fritid och turism. Den kan dessutom med fördel rekommenderas som inspirerande läsning för den breda allmänheten med intresse för friluftslivets varierande möjligheter.

Läs mer om boken hos förlaget Studentlitteratur.se

Beställ

Du kan beställa boken på Studentlitteratur.se