Försökspersoner

GIH söker ibland försökspersoner till sin forskning, då annonserar vi det här eller på affischer på högskolan. Ibland söker vi vanliga människor, ibland idrottare.

  • Studie om vad som händer i hjärnan när man sitter mycket, något som har stor betydelse för inlärning och när vi skapar minnen. Är du antingen aktiva eller inaktiv, mellan 40 och 60 år och har ett BMI på under 35 kg/m2 kan du söka.
  • Studie om hur fysisk aktivitets och stillasittandes påverkar signalering i hjärnan. Är du 40-60 år, har ett BMI under 35 kg/m2 och inte medicinerar mot sömnstörningar, depression eller psykos kan du söka.
  • Studien undersöker betydelsen av laktat för muskelns anpassning till styrketräning och involverar styrketräning av benen. Du som är 20-40 år och styrketränar regelbundet är välkommen att söka.
  • Studien undersöker betydelsen av laktat för muskelns anpassning till styrketräning och involverar styrketräning av benen. Du som är man, 20-40 år och styrketränar regelbundet är välkommen att söka.
  • Undersökningen undersöker muskelaktiviteten i ett löpsteg både med framfotsinsättning och bakfotsinsättning. Som testperson ska du springa i olika sorters skor och med olika löpstekniker.

Adressen till denna sida är www.gih.se/forsokspersoner.