Välkommen till biblioteket

Du som är ny student på GIH, till exempel på en sommarkurs, är mycket välkommen till GIH biblioteket!

Under coronaperioden har biblioteket begränsad service, men många av bibliotekets resurser finns tillgängliga på www.gih.se/bibliotek. Här hittar du t ex våra databaser, vetenskapliga artiklar och tidskrifter. För att komma åt dessa resurser loggar du in med samma inloggning som till Canvas. Du kan också läsa mer om att skriva och referera.

Mer information om vad som gäller på GIH biblioteket under coronaperioden.

Även om servicen är begränsad kan du komma till biblioteket under de tider det är bemannat för att låna litteratur. Kontakta oss i förväg på biblioteket@gih.se, eftersom bibliotekets dörr är låst. I vår bibliotekskatalog kan du se vilka böcker och annat material som finns att låna på biblioteket.

Registrera ditt lånekonto

Innan du kan låna böcker på biblioteket måste du registrera ditt lånekonto. Som lånenummer används ditt personnummer: ÅÅMMDDXXXX. Du ska också välja en fyrsiffrig pinkod. Sedan kan du själv låna böcker i vår låneautomat i biblioteket, samt låna om och reservera böcker i vår webbkatalog.

I och med att du första gången lånar en bok hos oss förbinder du dig att följa bibliotekets låneregler.

Som låntagare förbinder du dig att:

  • återlämna eller låna om material på utsatt tid
  • anmäla ändrad adress till biblioteket
  • att personligen ansvara för lånen och att ersätta dem vid förlust eller skada

Lånetiden är 4 veckor förutom på kurslitteratur som har 1 veckas lånetid. Över sommaren har vi förlängd lånetid. Det går att låna om material om ingen står på kö.

För att kunna ge dig tillgång till GIH bibliotekets resurser behöver vi hantera dina personuppgifter (namn, adress, personnummer, telefonnummer och mejladress). Läs mer om personuppgifter.

Frågor?

Kontakta gärna oss i biblioteket på biblioteket@gih.se! Under perioden 4 juli till 9 augusti svarar vi inte på mejl på grund av semestrar.

Varmt välkommen till GIH!
hälsar bibliotekspersonalen

Corona-information

Coronaviruset - GIH biblioteket är stängt, men GIH-studenter och personal har tillgång med blipp

Läs mer

Lån och service

Lån och service
Läs mer om bibliotekets tjänster och låneregler.

Mer om bibliotekets tjänster