Coronaviruset och GIH biblioteket

För att minska smittspridning av Coronaviruset kommer GIH biblioteket under en tid framöver att erbjuda begränsad service. Detta gäller från 18 mars och har nu förlängts till 20 april. Informationen uppdateras löpande (senast uppdaterat 27/3).

För GIH-studenter och personal

Biblioteksdörren kommer att vara låst. Studenter och personal kommer in med blipp måndag - torsdag 7.30 - 20.00 samt fredag 7.30 - 18.00.

Informationsdisken kommer att vara obemannad, men personal är tillgänglig kl 10-12 för att hjälpa till med frågor, hämtning av reserverade böcker, fylla på utskrifter mm.

Har du frågor om böcker, artiklar, att söka litteratur mm är du varmt välkommen att mejla oss: biblioteket@gih.se 

Du kommer åt alla våra e-resurser så som vetenskapliga artiklar, databaser etc hemifrån. Krånglar det? Läs mer här.

Biblioteket kommer inte längre att ta ut förseningsavgifter för försenade böcker. Vi kommer inte heller att kräva in försenade böcker. Du som står på kö på en bok kan därför få vänta betydligt längre än vanligt. Vi har tagit bort gränsen på max 10 omlån av en bok.

Studenter kan sitta i biblioteket och studera, låna och lämna böcker och använda datorerna. Om du känner dig det minsta sjuk - stanna hemma!

För allmänhet

GIH biblioteket kommer att vara stängt för allmänheten under den här tiden. Du som inte är student eller personal kommer inte kunna låna eller reservera böcker. 

Vi kommer inte att kräva in utlånade böcker under en period, utan du kan ha kvar dem hemma så länge.

Mer information

Mer information från GIH finns på sidan Information om coronaviruset till medarbetare och studenter, som uppdateras löpande.

Fria resurser under corona

Fria resurser under coronatiden
Tips på fria e-böcker och andra resurser som kan användas hemifrån under coronatiden

Läs mer