Box och Ping Pong - GIH:s plattformar för utbildning

BOX är en lagrings- och fildelningstjänst som GIH använder som plattform för våra utbildningar. I Box hittar du kursinnehåll och information. Ping Pong används för inlämning av uppgifter.

Aktivera ditt studentkonto

Gör så här och i den här ordningen – så blir det rätt!

  1. Aktivera ditt studentkonto genom att logga in på en GIH -dator. Du måste alltså vara på GIH när du gör detta.
  2. Ändra ditt lösenord via Ctrl+Alt+Delete > Ändra lösenord endast en gång till något du själv vill ha. OBS! Inloggningen slår igenom på alla lärplattformarna, så kallad "Single Sign On" .
  3. Gå till mail.gih.se och logga in på din studentmejl med ditt nya lösenord (ställ in tidzon Amsterdam, Berlin, Stockholm UTC+01).

BOX

  1. Använd GIH:s Singel Sign-On-funktion genom att gå till gih.box.com eller använd Logga in-rutan uppe till höger på hemsidan. Välj Box och logga in med ditt nya lösenord.
  2. Första gången du loggar in i Box är det troligen tomt. Det beror på att du inte öppnat länkarna till kurs och momentmapparna i länkmejlet 

Det blir fel om du  

  1. loggar in på Box första gången från en privat enhet (mobil/dator/platta) utan att ha aktiverat ditt studentkonto
  2. själv försöker registrera ett konto i Box. Gör inte det! Det blir konflikt med ditt studentkonto och det kan ta flera dagar att ordna upp. Du ska använda GIH-kontot.

Distansstudenter som inte har möjlighet att komma till GIH för att aktivera studentkontot kan logga in på Box med GIH-kontot och originallösenordet. Samma gäller för Ping Pong.

Ping Pong

Ping Pong används för inlämningsuppgifter. Du når Ping Pong i menyn Logga in högst upp till höger eller på https://gih.pingpong.se/.

Lathund för inlämningsuppgifter i Ping Pong, kort version

Lathund för inlämningsuppgifter i Ping Pong, mer utförlig version

Frågor?

Läs mer om Box på SUNET:s hemsida

Frågor om studentkonton och lösenord. Kontakta IT-avdelningen.   

Användarfrågor och support för Box och Ping Pong - kontakta Charlie Skog via GIH-Support - välj IT. Charlie Skog sitter i rum 1366 på plan 3.

Box för fristående kurser

Här ser finns länklista med inloggning till lärplattformen Box för de som läser fristående kurser HT 15

Gå till länklistan