Hittar spelare med olika förmågor

Pia Sundhage föreläste om hur hon ser på rollen som ledare och hur viktigt det är att få alla med sig. Hon gav förslag på hur man i ett lag kan titta på gruppen och hitta olika spelare med olika spelförmågor. Då först kan man hitta en helhet...Bild på Pia Sundhage

Pia har utbildat sig till idrotts- och fotbollstränare vid GIH och år 2013 utnämndes hon till GIH:s första hedersdoktor. Hon visar två ringar, en som bevis på att blev hedersdoktor och en från OS-finalen 2008 då hon med USA-laget vann guld.
– Jag är oerhört stolt över att bli hedersdoktor och att ha vunnit ett OS-guld. Svenska landslaget var även i OS i somras och då vann vi ett silver. Även det var en fantastisk upplevelse.

Fotbollen ger trygghet

Pia är född i Ulricehamn och är otroligt hemkär. När hon fyllt 18 år, tagit körkort och ville spela fotboll insåg hon att hon måste åka till Göteborg.
– Det är en jättestor stad och jag undrade hur jag ska kunna överleva, men jag förstod att så länge jag har bollen med mig är jag trygg. Efter det har jag såklart bott i större städer, men med fotbollen med mig känner jag fortfarande en stor trygghet.

Tillsammans kan vi bli bäst

Det första Pia gör som ledare är att titta på den övriga ledargruppen.
– Misstaget jag gjorde i Norge var att jag inte var så noga med vilka jag arbetade med, vilket ledde till att jag fick sparken. Jag lärde mig av detta misslyckande och insåg att ensam är jag omöjlig, men tillsammans med andra kan vi bli bäst. Övriga i ledargruppen har sina egna specialistkunskap och tillsammans blir vi en helhet. Vi ser även problem på olika sätt, vilket bidrar till att vi tillsammans hittar bättre lösningar. Pia delegerar så att medarbetare själva ansvarar för olika aktiviteter som sprint, pulsklockor, gps och kost. Det medför att Pia kan göra det hon är bäst på som till exempel väggspel, inlägg, start och anfall.
– Då växer även mina medarbetare så vi får det mesta av det bästa. Vi är olika och olika är bra, men det gäller att uppmärksamma olikheter och mångfald. Vi ska inte alla vara lika och det ger mig energi att lyssna på andra människors synpunkter.

Bild på Pia SundhageVi gör varandra bra

Den före detta förbundskaptenen Tommy Svensson sa "Vi är bra tillsammans" och detta stämmer då Sverige inte har fantastiska fotbollsspelare i Sverige, men en fantastisk laganda.
– Jag har valt att omformulera detta med "Vi ska göra varandra bra" och här gäller det att vara närvarande. Här handlar det mer om varandras miljö än om prestation, att skapa respekt och lära känna varandra. Det spelar ingen roll om jag är bäst, sämst eller mittemellan utan det handlar om miljö, relation, självkänsla och trygghet.

Sprida goda rykten

Inför EM diskuterades vad jag kan göra för att bidra till en god stämning i gruppen. Pia säger att hon insåg tidigt att genom att verbalt säga det hon tycker är bra skapar det en positiv känsla i gruppen.
– Vi blir så bra som miljön tillåter och här handlar det om att satsa energi, vara generös och sprida goda rykten, vilket är signifikativt för ett vinnande lag!

Vad kan jag göra för dig?

I en grupp är det viktigt att veta vilka styrkor och svagheter som gruppens medlemmar har. Då först kan deltagarna lyfta varandra.
– Många är duktiga på att berätta vad de är bra på, men i ett lagarbete är det viktigare att fråga vad jag kan göra för dig? Ta reda på vad du kan göra för dina lagkamrater. I fotbollen pratar vi om att spela på bästa fot och här gäller det att veta om den jag passar till är vänster- eller högerfotad. Här gäller det att ge varandra feedback så att det blir en positiv miljö.

Skapa en tillåtande miljö

En tendens som elitspelande tjejer har är att de vill göra rätt och är livrädda för att misslyckas. Här är det viktigt för ledaren att säga att det är okej att misslyckas om du lär av dina misstag. Det kan till och med bli riktigt häftigt om de vågar göra oväntade saker.
– När det börjar bli allvar gömmer sig en del spelare och här är det mitt jobb att skapa en så god stämning att olikheter uppfattas som en tillgång. Alla ska inte spela likadant och detta synsätt behövs i alla grupper. Om man är för lika blir det tråkigt i längden, framför allt i fotbollen. De spelare som har en fantastisk speluppfattning ska fortsätta ha den förmågan medan andra som springer bra ska fortsätta göra det. Genom att vara modig kan elva spelare bli större än elva.

Bild på Pia SundhageEn ledare tar även ansvar för språkbruket

Många spelare säger att de tål kritik och kan ta rak och tydlig kommunikation, men Pia har inte träffat en enda spelare som kan ta detta. Därför har hon hittat ett annat sätt att nå spelaren.
– Här tror jag på 7-1-metoden som innebär att om spelaren får sju gånger så mycket beröm så klarar hon även negativ kritik.
Ett exempel hon nämner är när Norges bästa fotbollsspelare blev fälld så uttryckte hon sin frustration med svordomar och fula ord.
– Då jag har ansvar för laget tar jag henne runt armen och säger "Vilken fantastisk fotbollsmatch och bra inlägg, men det finns en sak jag inte tillåter och det är språket du har". Då svarar hon att hon är så inne i det. När jag pratade med hennes pappa så berömde jag hans dotter men sa samtidigt att jag inte tolererar hennes språkbruk. Även han svarade att "hon är så inne i det" och hennes medspelare sa samma sak. Som om det är en ursäkt! Här måste vi våga säga ifrån och fundera på vilka konsekvenser det får för ledaren om man inte vågar ta tag i detta? För mig handlar det om språkets makt. Frågor som även spelare måste ställa sig är vilken bild de förmedlar med språk, uppträdande och prestation.

Spelare coachar varandra

Pia arbetar mycket med att få spelarna att träna på att coacha varandra.
– Det var inga problem att introducera detta i USA, men här i Sverige har det varit svårare. Nu har vi tränat på att vara den som ställer frågorna och den som ger förslag på förbättringar, ger varandra beröm och coaching. Genom att göra detta kan de själva coacha varandra utan att jag är med. Det stärker lagkänslan och ökar ansvaret för laget.

Frågor som Pia ställer sig är vad som driver henne att vara ledare och svaren är drivkraft, stort intresse, motivation och engagemang.
– Det gäller att vara seriös och humoristisk på samma gång och att ha tålamod. Om man ska genomföra en förändring, antingen personligen eller i en grupp, måste man ha mod att ha tålamod.