Brain-a-thon

Bild på Brain-a-thons logotypInnovera kring bättre hjärnhälsa på Sveriges första rörlighetsbaserade hackathon den 15 november. Kom i träningskläder, hacka det stillasittande samhället i en gymnastiksal, testa på street workout och lär dig mer om hjärnforskning och mental hälsa.

Människans tankeförmåga och mentala hälsa är hotad och läget är allvarligt. Ny forskning visar att våra hjärnfunktioner är starkt beroende av att vi rör på oss och dessutom på ett mycket mer avancerat sätt än vi tidigare trott. Samtidigt lever vi alltmer stillasittande vilket särskilt gäller dem som tillhör socioekonomiskt missgynnade grupper.

Nu går GIH, KTH, Mälardalens Högskola och SSE Business Lab, innovationskontoret vid Handelshögskolan i Stockholm (HHS) ihop och arrangerar Brain-a-thon. Med GIH:s världsunika forskning om fysisk aktivitet och hjärnhälsa som bas, och kompetensen hos studenterna från alla våra lärosäten, tar vi oss an utmaningen att få människor att bli fysiskt aktiva i vardagen. På ett klokt och stimulerande sätt!

Vi samlar studenter, forskare, företagare, entreprenörer och kreatörer för att hacka fram lösningar på två specifika utmaningar.

Anmälan: www.brainathon.se

Som deltagare på Brain-a-thon väljer du en av två utmaningar att innovera kring under dagen:

Utmaning 1: Innovationer för fysisk vardagsaktivitet i kontorsmiljöer

Hur skapar vi en kontorsmiljö som bidrar till god hjärnhälsa och som stödjer individernas tankeförmåga och sinnesstämning genom allsidig fysisk vardagsaktivitet?

Utmaning 2: Innovationer för inkluderande fysisk vardagsaktivitet

Hur skapar vi förutsättningar för fysisk vardagsaktivitet som bidrar till god hjärnhälsa för dem som behöver det mest och som tillhör de mest utsatta i samhället?

Vid frågor: kontakta susanne@promag.se

Program onsdagen den 15 november

08:30-09:00  Frukost, mingel och Lär känna ditt team 
09:00-10:00 Intro och Inspiration med Maria Ekblom, docent GIH och Med dr i neurovetenskap och Viktoria Walldin, socialantropolog på White Arkitekter
10:00 Discovery
10:20 Brain break övning
10:30 Ideation och Selection - välj och utveckla teamets idé
12:00 Lunch och Street Workout med Malin Malle
13:00
Feedback session
14:00
Fortsatt teamarbete och prototyping av slutlig idé
14:50
Brain break övning
15:00
Fika och Dans
15:30-17:00
Förbereda slutpresentation
17:00 - 18:30 Slutpresentation med prisceremoni – alla team presenterar sina idéer
18:30 - 20:00 Mingel och mat