Susanne Johansson

Doktorand

Susanne Johansson
E-post susanne.johansson@gih.se
Telefon 08-120 538 66
Adress Box 5626, 114 86 Stockholm
Besöksadress Lidingövägen 1
Rum 1359
Fotografi Högupplöst foto finns längre ned
 • Akademisk titel

  fil. mag. i sociologi

 • Tillhör

  Enheten Kultur och lärande

 • Kompetensprofil

  Etik, Genus, Statistiska/pedagogiska mätmetoder, Tränarskap, Vetenskapsteori och forskningsmetodik, Idrottssociologi

 • Forskningsintressen

  Pågående avhandlingsprojekt finansierat av Centrum för idrottsforskning och Gymnastik- och idrottshögskolan.

  I min forskning studerar jag intimitet, kärleksrelationer och sexuellt umgänge mellan tränare och idrottsaktiva i föreningsidrotten. Forskningen omfattar också gråzonen mellan samtycke, ömsesidighet och sexuellt utnyttjande, samt sexuella trakasserier och övergrepp inom idrotten. Jag undersöker detta utifrån sociologiska och psykologiska perspektiv.

  Avhandlingsprojektet påbörjades 2011 med att jag genomförde den första svenska studien om förekomst av sexuella relationer, sexuella övergrepp och relaterade frågor inom föreningsidrotten. Denna mer breda kartläggning kommer att följas upp med en studie baserad på djupintervjuer.

  Läs pressmeddelandet från disputationen den 16 juni 2017

 • Undervisningsintressen

  Undervisar på GIH:s tränar-, lärar- och hälsopedagogprogram. Framförallt är jag involverad i undervisning relaterat till forskningsmetodik och idrottssociologi. Jag har också fått möjligheten att undervisa på tränarprogrammet specifikt kring mitt forskningsområde (intimitet, sexuellt umgänge och förebyggande av sexuella övergrepp, med fokus på välmående, prestation och funktionella tränar-aktivrelationer), vilket idag är att betrakta som unik tränarutbildning.

  Utöver min undervisning på GIH föreläser jag på teman som berör mitt forskningsområde, bland annat för olika aktörer inom idrottsrörelsen.

Senaste publikationer (DiVA)

Fler publikationer (DiVA)

Övrigt

Idrottsbakgrund inom kampsport. Mångårig kärlek till styrketräning. Tävlar sedan 2011 i styrkelyft med meriterna: SM-guld 2013, SM-brons 2012, DM-guld 2012.

Högupplösta bilder

För att ladda ner bilden så klicka på bilden så att den blir synlig i ett nytt fönster. Högerklicka och välj Spara bild som. Då laddas den högupplösta bilden ner. Var god och uppge GIH som fotografens namn.

Klicka på bilden så laddas den högupplösta bilden ned

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler profiler