Alexandra Pantzar

Postdoktor

Alexandra Pantzar
E-post alexandra.pantzar@gih.se
Telefon 08-120 537 02
Adress Box 5626 114 86 Stockholm
Besöksadress Lidingövägen 1
Rum 1211
Fotografi Högupplöst foto finns längre ned
 • Akademisk titel

  PhD i neurovetenskap

 • Tillhör

  Enheten Fysisk aktivitet och hälsa

 • Forskningsintressen

  Jag doktorerade på Karolinska Institutet vid Aging Research Center, med fokus på kognitiva förmågor hos äldre deprimerade.

  För mig är hjärnan fascinerande; den möjliggör tankar, lärande och känslor. Mittpunkten i våra liv, fundamentet för beteende - gott som ont.

  Mental hälsa ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag arbetar nu i ett forskningsprojekt om fysisk aktivitet och hjärnhälsa, där min förhoppning är att vi kan skapa ny kunskap som potentiellt kan leda till minskad förekomst av mental ohälsa, och samtidigt förstå hur fysisk aktivitet och träning potentiellt kan boosta hjärnhälsa generellt, och kognitiva förmågor specifikt. 

Övrigt

Tidigt i livet blev jag bergtagen - av bergens närvaro, storhet och förmåga att inducera frihetskänslor, vilket lett till att jag har spenderat tre säsonger i Alperna.

Skidåkning och vandring njuter jag av på min fritid, likaväl som många andra friluftsaktiviteter som att springa eller paddla kajak.

Yoga påminner mig konstant om att andetaget leder, kroppen följer, och sinnet observerar. För mig betyder detta även medvetenhet om vad vi gör, hur vi gör det, och varför vi gör det. 

 

Högupplösta bilder

För att ladda ner bilden så klicka på bilden så att den blir synlig i ett nytt fönster. Högerklicka och välj Spara bild som. Då laddas den högupplösta bilden ner. Var god och uppge fotografens namn Louise Ekström.

Klicka på bilden för att ladda ner en högupplöst bild

Fler profiler