Välkommen till GIH-Bladet

Här kan du läsa de senaste nyheterna från GIH inom idrott, forskning, aktiviteter, konferenser och insatser. Nyhetsbrevet kommer ut i slutet av varje månad och skickas till din e-postadress. Om du har synpunkter eller förslag på innehåll är du välkommen att höra av dig till redaktören på denna e-post.

Nedan hittar du detta års nyhetsbrev och till vänster i menyn hittar du nyhetsbrev från tidigare år och "Rektorn har ordet".

Prenumerera

Prenumerera genom att skriva in din adress nedan så får du GIH:s nyhetsbrev gratis en gång i månaden till din e-post.

Välkommen!

Starta prenumerationen nedan:  

Namn

E-postadress

Nedan kan du laddar ner nyhetsbreven i pdf från 2017 genom att klicka på bilden. Längre ned finns Rektorn har ordet. Observera att det inte går att klicka på länkar.

Klicka på bilden för att ladda ner GIH-Bladet  

GIH-Bladet oktober

 
Klicka på bilden så laddas nyhetsbrevet ner i pdf  Klicka på bilden för att ladda ner GIH-Bladet

GIH-Bladet augusti

 GIH-Bladet september

Klicka på bilden för att ladda ner GIH-Bladet maj  Klicka på bilden för att ladda ner nyhetsbrevet

GIH-Bladet maj

 GIH-Bladet juni

 Klicka på bilden för att ladda ner GIH-Bladet  Klicka på bilden för att ladda ner GIH-Bladet

 GIH-Bladet mars

GIH-Bladet april

Bild på GIH-Bladet januari 2017  Klicka på bilden för att ladda ner nyhetsbrevet 

 GIH-Bladet januari

 GIH-Bladet februari

Rektorn har ordet

GIH-Bladet oktober

Båda vinnarna av Shines innovationstävling har koppling till GIH. Emelie Johansson har gått hälsopedagogprogrammet och vann första priset och Erik Stigell har doktorerat vid GIH och vann andra priset. Dessutom har det varit seminarium om sjukfrånvaron inom staten och hur staten ska fördela sina resurser.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet september

Tiden har gått fort sedan terminen började. I slutet av augusti ställde GIH upp i två olika idrottsevenemang – Statscupen i golf och Bellmanstafetten, ett möte i riksdagen och ett på utbildningsdepartementet. 

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet augusti

Sommaren gick fort och nu är det fullt av energiska studenter igen på GIH. Innan semestern hade vi två mycket välbesökta seminarier i Almedalen vilket var glädjande då vi diskuterade intressanta frågeställningar. Direkt efter semestern var det dags för vår Kickoff med temat digitalisering. Vi har även haft en konferens i SUHF där alla universitets och högskolors rektorer träffas. Här diskuterade vi en mängd relevanta remisser och gemensamma intressen. 

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet juni

Nu har äntligen sommaren kommit och lugnet efter det att alla studenter tagit sommarlov, men det händer dock fortfarande en del saker på GIH. Bland annat arrangerar GIH två seminarier under Almedalsveckan nästa vecka ett om fysisk aktivitet för barn och ungdomar i skolan och ett om fysisk aktivitet för äldre. Medverkar gör bland annat utbildningsminister Gustav Fridolin och minister för högre utbildning och forskning Helen Hellmark Knutsson i det första symposiet och Marie-Louise Rönnmark från SKL och riksdagen i båda seminarierna.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet maj

På fredag är det examen och återigen ska en kull studenter lämna GIH. Det är alltid med både glädje och vemod som man ser studenterna lämna oss. Maj har inneburit många möten, men den kanske mest glädjande nyheten var när ministrarna meddelade att idrott och hälsa ska få ytterligare 100 timmar i grundskolan.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet april

Det inplanerade ministerbesöket med Helene Hellmark Knutsson blev mycket lyckat. Medverkade gjorde även de politiskt sakkunniga till Gustaf Fridolin och Gabriel Wikström.

Vi var även mycket nöjda med myndighetsdialogen där statssekreterare Karin Röding uttryckte att hon ser mycket positivt på GIH:s verksamhet. Läs även vilka som blir nya ledamöter i högskolestyrelsen.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet mars

Nu är våren här på allvar och på GIH kan man också finna vårtecken. Ett sådant är den öppna föreläsningsserien som den här omgången har genomförts av Rudi Zangerl, Eva Andersson, Örjan Ekblom och Peter Schantz.

Sedan några veckor tillbaka har vi en ny studentgrupp hos oss – grundlärare med inriktning mot arbete i fritidshem. För drygt ett år sedan fick GIH regeringens uppdrag att utveckla arbetet med jämställdhetsintegrering. För oss är det fyra områden som är aktuella att arbeta vidare med: resursfördelning inom forskning, karriärvägar, utbildningens innehåll och könsbundna studieval. 

Läs hela Prorektorn har ordet

GIH-Bladet februari

Årsredovisningen är klar och nu pågår riksrevisionens granskning. Arbetet engagerar stora delar av GIH för att ge en så rättvis bild av vår verksamhet som möjligt.

Sveriges Olympiska Akademi är en ny plattform för vetenskap och idrott och är ett nybildat samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté, KTH, KI och Handelshögskolan. GIH var tyvärr inte med vid grundandet av denna akademi och Stefan Lindberg, ansvarig för projektet, anser att GIH har mycket att bidra med och ska återkomma med mer konkreta förslag på samarbete.

Läs hela Rektorn har ordet

GIH-Bladet januari

Nu har ytterligare en termin börjat och vi går mot ljusare tider. Ett annat säkert vårtecken är att det är dags för öppna föreläsningar. Ytterligare en stor händelse är att Skolverket efter fem år av diskussion har omklassificerat ämnet Specialidrott från att vara klassificerat som yrkesämne till att vara ett ”vissa ämne”. Skälet till omklassificeringen är bland annat att Skolverket vill öka möjligheten för eleverna att utveckla den idrottsliga förmågan mot elitnivå och samtidigt erhålla kunskaper inom specialidrott med fokus på kropp och träning.

Läs hela Rektorn har ordet